Újabb légitársaság jelentette be, hogy járatot indít Kolozsvár és Budapest között

2022. szeptember 2. – 09:29

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember 5-étől egy magyar érdekeltségű légitársaság, az AeroExpress Regional is járatot indít Kolozsvár és Budapest között, emellett járatot fognak működtetni Debrecen és Kolozsvár, valamint Debrecen és Marosvásárhely között is – írja a Szabadság napilap, amely a vállalat vezérigazgatóját is megkereste.

„Nem véletlenül jutottunk mi is arra a következtetésre, hogy ezeket a járatokat be kell indítani. Egyébként az élet úgy hozta, hogy egyszerre két szolgáltató is megjelent. Hozzátenném, hogy hatalmas volt a piaci igény. Vetélytársunk más napokon köti össze Kolozsvárt Budapesttel. Lépéselőnyben vagyunk, ugyanis mi már hétfőtől indítunk, ők csak október közepétől” – nyilatkozta a Szabadságnak Somogyi-Tóth Dániel arra utalva, hogy nemrégiben egy romániai újonnan indított légitársaság is bejelentette, hogy járatot indít Kolozsvár és Budapest között.

Az AeroExpress Regional járatai hétfőtől két hónapon át, heti háromszor közelekednek a fentebb említett városok között. A társaság weboldalán foglalható jegyek ára 40 és 90 euró között mozog. A társaság kis méretű repülőgépet, Embraer 120 ER típusú, brazil gyártmányú turboprop utasszállítót használ, amelyet kifejezetten a rövidtávú, regionális járatok gazdaságos üzemeltetésére fejlesztették ki.

Az Air Connect októberben indul

Ahogy arról korábban beszámoltunk, október közepén Bukarestből és Kolozsvárról Budapestre indít járatokat az Air Connect is, a román regionális startup-légitársaság tájékoztatása szerint hetente két-két alkalommal.

Az Air Connect járatai a cég közlése szerint október 15-től repülnek Budapestre a Bukarest Henri Coandă (Otopeni – OTP) légikikötőből, valamint a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtérről (Cluj – CLJ).

A járatok hetente két-két alkalommal, a keddi és szombati napokon közlekednek a regionális légitársaság – egyelőre még béta-üzemben működő – honlapján elérhető adatok szerint. A járatok úgynevezett W-alakban közlekednek, Bukarest – Budapest – Kolozsvár – Budapest – Bukarest útvonalon.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!