Felfüggesztett körforgalmi csomópont épül a vasút felett Temesváron

2022. augusztus 27. – 18:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felfüggesztett körforgalmi csomópont épül a vasút felett Temesváron. A beruházás kivitelezési szerződését két múlva írják alá – nyilatkozta szombaton az Agerpresnek Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter.

A tárcavezető elmondta, hogy a közel kétmilliárd eurós projektnek része a Temesváron áthaladó lugosi vasútvonal megkettőzése, egy új vasútállomás megépítése a Iulius Town bevásárlóközpontnál, illetve egy felvonóval ellátott közlekedőfolyosó kialakítása, amely a vonatról a parkolóba viszi majd az utasokat az északi pályaudvaron. A miniszter szerint a beruházás megvalósítása jelentősen megkönnyíti a közlekedést Temesváron.

Sorin Grindeanu elmondta, a szállításügyi minisztérium tervbe a vette a Karánsebes-Lugos-Temesvár-Arad vasútvonal felújítását az unió helyreállítási alapjából. A beruházás több mint 9 milliárd lejes finanszírozási szerződését a múlt héten írták alá Bukarestben. A munkálatokat a Karánsebes-Lugos közötti szakaszon kezdik majd el.

A temesvári Baader utcánál épülő, tíz méter magas felfüggesztett körforgalmi csomópontnak három, egyenként 200 méteres lehajtó ága lesz.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!