Felfüggesztett körforgalmi csomópont épül a vasút felett Temesváron

2022. augusztus 27. – 18:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felfüggesztett körforgalmi csomópont épül a vasút felett Temesváron. A beruházás kivitelezési szerződését két múlva írják alá – nyilatkozta szombaton az Agerpresnek Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter.

A tárcavezető elmondta, hogy a közel kétmilliárd eurós projektnek része a Temesváron áthaladó lugosi vasútvonal megkettőzése, egy új vasútállomás megépítése a Iulius Town bevásárlóközpontnál, illetve egy felvonóval ellátott közlekedőfolyosó kialakítása, amely a vonatról a parkolóba viszi majd az utasokat az északi pályaudvaron. A miniszter szerint a beruházás megvalósítása jelentősen megkönnyíti a közlekedést Temesváron.

Sorin Grindeanu elmondta, a szállításügyi minisztérium tervbe a vette a Karánsebes-Lugos-Temesvár-Arad vasútvonal felújítását az unió helyreállítási alapjából. A beruházás több mint 9 milliárd lejes finanszírozási szerződését a múlt héten írták alá Bukarestben. A munkálatokat a Karánsebes-Lugos közötti szakaszon kezdik majd el.

A temesvári Baader utcánál épülő, tíz méter magas felfüggesztett körforgalmi csomópontnak három, egyenként 200 méteres lehajtó ága lesz.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!