Korszerűsítik a vasúthálózatot Arad és Karánsebes között

2022. augusztus 22. – 13:39

Másolás

Vágólapra másolva

Megkötötték az országos helyreállítási tervbe foglalt első és legfontosabb finanszírozási szerződést, amely az Arad, Temesvár, és Karánsebes közötti 162 kilométeres vasútvonal korszerűsítésére irányul – tudatta hétfőn az MTI az állami vasúttársaság (CFR) közleménye alapján.

A hálózat megújítására egy 8,77 milliárd lejes értékű szerződést kötöttek, amelyet Sorin Grindeanu miniszterelnök-helyettes, a közlekedési tárca vezetője és Ion Simu Alexandru, a CFR vezérigazgatója írtak alá.

A közlemény szerint a beruházás négy szakaszra van felosztva és minden egyes részre van már kivitelező, igaz a fellebbezési időszak még nem járt le teljesen.

A korszerűsítés során:

  • kétvágányúsítják a teljes vonalat, lehetővé téve, hogy azon óránként 160 kilométeres sebességgel közlekedjenek a vonatok;
  • megszüntetik, vagy felüljárókra cserélik a vasúti átkelőket;
  • felújítják a pályaudvarokat, európai szabványoknak megfelelő, akadálymentesített peronokat alakítanak ki az utazóközönség számára, a nagyvárosokban pedig új megállókat alakítanak ki, hogy minél több utas számára tegyék elérhetővé a vasúti közlekedést.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!