Korszerűsítik a vasúthálózatot Arad és Karánsebes között

2022. augusztus 22. – 13:39

Másolás

Vágólapra másolva

Megkötötték az országos helyreállítási tervbe foglalt első és legfontosabb finanszírozási szerződést, amely az Arad, Temesvár, és Karánsebes közötti 162 kilométeres vasútvonal korszerűsítésére irányul – tudatta hétfőn az MTI az állami vasúttársaság (CFR) közleménye alapján.

A hálózat megújítására egy 8,77 milliárd lejes értékű szerződést kötöttek, amelyet Sorin Grindeanu miniszterelnök-helyettes, a közlekedési tárca vezetője és Ion Simu Alexandru, a CFR vezérigazgatója írtak alá.

A közlemény szerint a beruházás négy szakaszra van felosztva és minden egyes részre van már kivitelező, igaz a fellebbezési időszak még nem járt le teljesen.

A korszerűsítés során:

  • kétvágányúsítják a teljes vonalat, lehetővé téve, hogy azon óránként 160 kilométeres sebességgel közlekedjenek a vonatok;
  • megszüntetik, vagy felüljárókra cserélik a vasúti átkelőket;
  • felújítják a pályaudvarokat, európai szabványoknak megfelelő, akadálymentesített peronokat alakítanak ki az utazóközönség számára, a nagyvárosokban pedig új megállókat alakítanak ki, hogy minél több utas számára tegyék elérhetővé a vasúti közlekedést.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!