Tovább szigorít Magyarország az ársapkás tankolás feltételein

2022. július 30. – 13:03

Másolás

Vágólapra másolva

Csak a magyar forgalmi engedéllyel rendelkező, magántulajdonban lévő gépjárművekbe tankolhatnak ezentúl ársapkás üzemanyagot Magyarországon – jelentette be szombaton Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A Telex tudósítása szerint a kormány a MOL javaslatára döntött arról, hogy a 480 forintos (5,85 lejes) garantált árat a magántulajdonú járművekre, taxikra és a mezőgazdasági gépekre tartják fenn. A döntés szerint ezentúl a külföldi rendszámú autók mellett a 7,5 tonnát meghaladó gépjárművek és a nem természetes személyek által üzemben tartott autók fognak piaci áron tankolni Magyarországon.

Magyarországon egyébként hónapokon át hatósági áron tankolhattak a külföldi, így a romániai autósok is, ezt a lehetőséget viszont a magyar kormány május végi döntése után csak a magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autósok esetében tartották fenn.

A mostani döntést Gulyás azzal magyarázta, hogy Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója pénteken arról tájékoztatta a magyar kormányt, hogy hétfőn leáll a százhalombattai kőolaj-finomító karbantartás miatt. A leállást egyszer már elhalasztották, de tovább nem halasztható. Ez azért probléma, mert például az Oroszországból érkező kőolajat Százhalombattán finomítják. Gulyás egyúttal azt is bejelentette, hogy az ország stratégiai kőolajtartalékának negyedét felszabadítják.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!