Már nem érdemes átjárni Magyarországra tankolni: megjelentek a külföldieknek szóló piaci árak a magyar kutakon

2022. május 27. – 15:48

Már nem érdemes átjárni Magyarországra tankolni: megjelentek a külföldieknek szóló piaci árak a magyar kutakon
Képünk illusztráció – Fotó: MOL Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar kormány döntése értelmében péntektől csak a magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autósók tankolhatnak 480 forintos, lejre átszámítva körülbelül 6,03 lejes hatósági áron a magyarországi töltőállomásokon. A korlátozás alól csak azoknak az országoknak az állampolgárai képeznek kivételt, ahol szintén hatósági ár van érvényben.

Ez a kivétel a romániai autósokat nem érinti, hiszen nálunk nincs hatóságilag szabályozva az üzemanyagok ára, a szerb és szlovén autósok viszont ezentúl is ársapka mellett vehetnek standard benzint és gázolajat Magyarországon.

A Telex szerint a korlátozások bevezetését megelőző este szlovák és román rendszámú autók rohamozták meg a magyarországi benzinkutakat. Az árelőny, amit az utolsó tankolással el lehetett érni 6-8 ezer forint, lejre átszámítva 75-100 lej körül alakult.

Az ügyeskedés viszont eddig tartott. A magyarországi benzinár összehasonlító oldal, a Holtankoljak.hu szerint hatósági árak nélkül a 95-ös benzin literje 661 forintba (8,31 lejbe), a gázolaj 679 forintba (8,54 lejbe) került átlagosan. A Telex szerint viszont Budapesten az üzemanyagár nem ritka, hogy 7-essel kezdődik: péntek délelőtt volt olyan kút, ahol 706 forintért (8,88 lej) lehetett benzint, 717 forintért (9,02 lej) pedig gázolajat venni.

Ezek az árak a romániai kutakhoz képest magasabbak, így elmondható, hogy már nem érdemes átjárni Magyarországra tankolni a határmenti településekről.

A Magyar Közlönyben megjelent szabály egyébként így hangzik:

„Az üzemanyag nem hatósági áras termék, ha azt külföldi rendszámú jármű töltésének céljából értékesítik. Ettől eltérően hatósági áras üzemanyaggal tölthető a külföldi rendszámú gépjármű, ha a külföldi rendszámú gépjármű államjelzése szerinti országban az üzemanyag hatósági áras termék, és a külpolitikáért felelős miniszter rendeletben megállapítja, hogy ezen országban a magyar rendszámú gépjármű – a hatósági ár mértékét ide nem értve – legfeljebb a magyar szabályozás szerinti korlátozásokkal, hatósági áras üzemanyaggal tölthető.”

A szabályok szerint péntektől Magyarországon az üzemanyag hatósági árát az üzemanyagtöltő állomás területén vagy más arra alkalmas helyen fel kell tüntetni, olyan magasságban és méretben, hogy az a közlekedési útvonalról jól olvasható legyen. A kútoszlop kijelzőjén azonban már a kutak a nem hatósági, azaz a piaci árat fogják majd feltüntetni.

Azonban ha a gépjármű honossága kétséget kizáróan nem állapítható meg, a kutaknak feladata, hogy „felhívja a vásárlót a gépjármű honosságának okirattal történő hitelt érdemlő igazolására”. Ha ezt nem sikerül teljesíteni, az üzemanyag csak nem hatósági áron értékesíthető.

A magyar kormány részéről a lépés logikus, hiszen Magyarország mindenképp fokozza az ellátással kapcsolatos nehézségeket, ha a külföldieket is hatósági ár mellett szolgálják ki a magyar kutak.

Az ugyanakkor jó kérdés, hogy ez a lépés mennyiben felel meg a szabad és egységes piaccal kapcsolatos uniós előírásoknak.

A sokféle változás után egyébként a magyar hatósági ár történetét a Telex így foglalta össze:

  • A magyar állam üzemanyag-árspakát vezetett be.
  • A magyar benzinkutak, így főleg a kisebb családi kutak ezt nehezen viselték.
  • A magyarországiak sokat tankoltak az olcsó üzemanyagból.
  • Sokáig, döbbenetes mennyiségű külföldi is ment Magyarországra, kamionok, illetve magánemberek is, egy idő után már nemcsak a határ közvetlen közeléből érkeztek „benzin turistáskodni”, de a rendszámok alapján távolabbról is.
  • Aztán a szabályok elkezdtek finomodni, jött a nagykereskedelmi ársapka, a kisebb kutak pénzügyi megsegítése, az adókedvezmény, a külföldi kamionok megkülönböztetése.
  • A legújabb intézkedés pedig – vélhetően egyfajta uniós vizsgálatot is kiváltva – a magyar és a külföldi (így akár más EU-s) állampolgárokat különbözteti meg.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!