Már nem érdemes átjárni Magyarországra tankolni: megjelentek a külföldieknek szóló piaci árak a magyar kutakon

2022. május 27. – 15:48

Már nem érdemes átjárni Magyarországra tankolni: megjelentek a külföldieknek szóló piaci árak a magyar kutakon
Képünk illusztráció – Fotó: MOL Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar kormány döntése értelmében péntektől csak a magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autósók tankolhatnak 480 forintos, lejre átszámítva körülbelül 6,03 lejes hatósági áron a magyarországi töltőállomásokon. A korlátozás alól csak azoknak az országoknak az állampolgárai képeznek kivételt, ahol szintén hatósági ár van érvényben.

Ez a kivétel a romániai autósokat nem érinti, hiszen nálunk nincs hatóságilag szabályozva az üzemanyagok ára, a szerb és szlovén autósok viszont ezentúl is ársapka mellett vehetnek standard benzint és gázolajat Magyarországon.

A Telex szerint a korlátozások bevezetését megelőző este szlovák és román rendszámú autók rohamozták meg a magyarországi benzinkutakat. Az árelőny, amit az utolsó tankolással el lehetett érni 6-8 ezer forint, lejre átszámítva 75-100 lej körül alakult.

Az ügyeskedés viszont eddig tartott. A magyarországi benzinár összehasonlító oldal, a Holtankoljak.hu szerint hatósági árak nélkül a 95-ös benzin literje 661 forintba (8,31 lejbe), a gázolaj 679 forintba (8,54 lejbe) került átlagosan. A Telex szerint viszont Budapesten az üzemanyagár nem ritka, hogy 7-essel kezdődik: péntek délelőtt volt olyan kút, ahol 706 forintért (8,88 lej) lehetett benzint, 717 forintért (9,02 lej) pedig gázolajat venni.

Ezek az árak a romániai kutakhoz képest magasabbak, így elmondható, hogy már nem érdemes átjárni Magyarországra tankolni a határmenti településekről.

A Magyar Közlönyben megjelent szabály egyébként így hangzik:

„Az üzemanyag nem hatósági áras termék, ha azt külföldi rendszámú jármű töltésének céljából értékesítik. Ettől eltérően hatósági áras üzemanyaggal tölthető a külföldi rendszámú gépjármű, ha a külföldi rendszámú gépjármű államjelzése szerinti országban az üzemanyag hatósági áras termék, és a külpolitikáért felelős miniszter rendeletben megállapítja, hogy ezen országban a magyar rendszámú gépjármű – a hatósági ár mértékét ide nem értve – legfeljebb a magyar szabályozás szerinti korlátozásokkal, hatósági áras üzemanyaggal tölthető.”

A szabályok szerint péntektől Magyarországon az üzemanyag hatósági árát az üzemanyagtöltő állomás területén vagy más arra alkalmas helyen fel kell tüntetni, olyan magasságban és méretben, hogy az a közlekedési útvonalról jól olvasható legyen. A kútoszlop kijelzőjén azonban már a kutak a nem hatósági, azaz a piaci árat fogják majd feltüntetni.

Azonban ha a gépjármű honossága kétséget kizáróan nem állapítható meg, a kutaknak feladata, hogy „felhívja a vásárlót a gépjármű honosságának okirattal történő hitelt érdemlő igazolására”. Ha ezt nem sikerül teljesíteni, az üzemanyag csak nem hatósági áron értékesíthető.

A magyar kormány részéről a lépés logikus, hiszen Magyarország mindenképp fokozza az ellátással kapcsolatos nehézségeket, ha a külföldieket is hatósági ár mellett szolgálják ki a magyar kutak.

Az ugyanakkor jó kérdés, hogy ez a lépés mennyiben felel meg a szabad és egységes piaccal kapcsolatos uniós előírásoknak.

A sokféle változás után egyébként a magyar hatósági ár történetét a Telex így foglalta össze:

  • A magyar állam üzemanyag-árspakát vezetett be.
  • A magyar benzinkutak, így főleg a kisebb családi kutak ezt nehezen viselték.
  • A magyarországiak sokat tankoltak az olcsó üzemanyagból.
  • Sokáig, döbbenetes mennyiségű külföldi is ment Magyarországra, kamionok, illetve magánemberek is, egy idő után már nemcsak a határ közvetlen közeléből érkeztek „benzin turistáskodni”, de a rendszámok alapján távolabbról is.
  • Aztán a szabályok elkezdtek finomodni, jött a nagykereskedelmi ársapka, a kisebb kutak pénzügyi megsegítése, az adókedvezmény, a külföldi kamionok megkülönböztetése.
  • A legújabb intézkedés pedig – vélhetően egyfajta uniós vizsgálatot is kiváltva – a magyar és a külföldi (így akár más EU-s) állampolgárokat különbözteti meg.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!