Megint jön a gáz az Északi Áramlat 1-en az üzemeltető szerint

2022. július 21. – 09:10

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország csütörtökön újraindítja a gázszállítást az Ukrajnán keresztül Európába vezető Északi Áramlat 1-en keresztül – írja a Telex. Az utóbbi napokban egyre komolyabb aggodalmak merültek fel azzal kapcsolatban, hogy Moszkva az energiaexport leállításával vágna vissza az invázió óta életbe léptetett szankciók miatt a Nyugatnak.

Az Északi Áramlat-1-en érkezik a német gázfelhasználás harmada. A gázvezeték 10 napon át csökkentett kapacitással szállított csak, a szokásos éves „karbantartási szünetre” hivatkozott az üzemeltető. A gázmegvonástól való félelem miatt az EU szerdán egy 15 százalékos fogyasztáscsökkentésről szóló tervet tett le az asztalra a tagállamoknak.

A Guardian összegzése szerint az előre jelzett gázáramlást óránként 29 284 591 kWh-ban adták meg reggel 7 és 8 óra között, de tényleges fizikai áramlásokra vonatkozó adatokat ugyanerre az időszakra vonatkozóan még nem frissítették. Az üzemeltető szerint csütörtök reggel újra megindult a szállítás, de eltart még egy darabig, mire felfut a szokásos mennyiségi szintre.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!