Wizz Air-vezér: nem fog egyhamar megoldódni a légiközlekedés problémája

2022. július 17. – 19:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egyelőre nincs gyors megoldás a légiközlekedési ágazat problémáira – mondta el a Politico podcastjében Váradi József, a Wizz Air diszkont légitársaság vezérigazgatója.

Váradi meglátása szerint a korlátozások megszüntetése után az idei nyári szezon forgalma várhatóan eléri a 2020-as év előtti szint több mint 90%-át, erre pedig sem az iparág, sem a kormányzatok nem készültek fel, a helyzetet pedig az alkalmazottak „hihetetlenül haszontalan” sztrájkja súlyosbította.

Egy korábbi cikkünkben is megírtuk, hogy az ágazatban tapasztalható munkaerőhiány miatt az utasok sorban állással, késésekkel, de utolsó percen törölt járatokkal is szembesülhetnek, eközben a légitársaságok és a repülőterek a hiányok pótlásával küszködnek.

Váradi elismeri: a légiforgalmi irányítás hosszú távú problémája épp ez a munakerőhiány, ezt pedig nem lehet gyorsan orvosolni, hiszen a jó munkaerő kiképzése időigényes és bonyodalmas procedúra. Itt hozzáteszi, hogy szerinte a kormányzatok jobban át kellett volna gondolják a járvány utáni visszatérést.

„A légiforgalmi irányítás egy állami szervezet, így a kormányoknak sokkal jobban fel kellett volna készülniük arra, hogy mi fog bekövetkezni, illetve gondoskodniuk kellett volna arról, hogy a rendszer megfelelő sebességgel működjön és kielégítsék a keresletet” – mondta.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!