A járatok több mint 40 százaléka késett július első hetében a bukaresti repülőtéren

2022. július 8. – 15:37

Másolás

Vágólapra másolva

A járatok több mint 40 százalékánál több mint 30 perces késést regisztráltak a bukaresti Henri Coanda Repülőtéren a június 30. július 6. közötti időszakban, 56 járatot pedig töröltek a légitársaságok – idézi az MTI a bukaresti repülőtereket üzemeltető társaság (CNAB) közleményét.

A légitársaságok a pilóták vagy utaskísérők hiányával, a repülőgépek meghibásodásával, a csomagok ki- és berakodásának elhúzódásával vagy a személyzet kényszerű cseréjével magyarázták a késéseket.

A CNAB szerint a 957 késés megoszlása nagyjából megfelel a bukaresti nemzetközi repülőteret használó légitárságok piaci részesedésének, a legtöbb késést a Wizzair (264), a Tarom (162), a Ryanair (148) és a Blue Air (99) járatainál regisztrálták az utóbbi hét napon.

Ugyanebben az időszakban 30 Bukarestből induló és 26 ide érkező járatot töröltek a légitársaságok.

Június 30. és július 6. között 1189 járatot fogadott és 1177-et indított a bukaresti Henri Coanda Repülőtér.

A fogyasztóvédelem (ANPC) a hét elején közölte: ellenőrzéseket indított a reptéri fennakadások és járattörlések miatt bepanaszolt légitársaságoknál, de nem a bírságolásra, hanem arra összpontosít, hogy megelőzze a panaszok számának megsokszorozódását.

Arról, hogy a légiközlekedési szektorban tapasztalható felfordulásból mit érzékelnek az erdélyi utasok, illetve milyen lehetőségeik vannak a pórul járt ügyfeleknek, itt írtunk bővebben.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!