A járatok több mint 40 százaléka késett július első hetében a bukaresti repülőtéren

2022. július 08. – 14:37

Másolás

Vágólapra másolva

A járatok több mint 40 százalékánál több mint 30 perces késést regisztráltak a bukaresti Henri Coanda Repülőtéren a június 30. július 6. közötti időszakban, 56 járatot pedig töröltek a légitársaságok – idézi az MTI a bukaresti repülőtereket üzemeltető társaság (CNAB) közleményét.

A légitársaságok a pilóták vagy utaskísérők hiányával, a repülőgépek meghibásodásával, a csomagok ki- és berakodásának elhúzódásával vagy a személyzet kényszerű cseréjével magyarázták a késéseket.

A CNAB szerint a 957 késés megoszlása nagyjából megfelel a bukaresti nemzetközi repülőteret használó légitárságok piaci részesedésének, a legtöbb késést a Wizzair (264), a Tarom (162), a Ryanair (148) és a Blue Air (99) járatainál regisztrálták az utóbbi hét napon.

Ugyanebben az időszakban 30 Bukarestből induló és 26 ide érkező járatot töröltek a légitársaságok.

Június 30. és július 6. között 1189 járatot fogadott és 1177-et indított a bukaresti Henri Coanda Repülőtér.

A fogyasztóvédelem (ANPC) a hét elején közölte: ellenőrzéseket indított a reptéri fennakadások és járattörlések miatt bepanaszolt légitársaságoknál, de nem a bírságolásra, hanem arra összpontosít, hogy megelőzze a panaszok számának megsokszorozódását.

Arról, hogy a légiközlekedési szektorban tapasztalható felfordulásból mit érzékelnek az erdélyi utasok, illetve milyen lehetőségeik vannak a pórul járt ügyfeleknek, itt írtunk bővebben.