Elindult a háztartási roncsprogram első szakasza: be lehet váltani a mosógépeket és hűtőszekrényeket

2022. június 24. – 11:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken 10 órakor startolt a háztartási gépek roncsprogramjának első szakasza, amelyben mosógépekre, mosogatóképekre, hűtőszekrényekre és fagyasztókra lehet értékjegyeket lefoglalni – közölte pénteken az Agerpres.

A Környezetédelmi Alap (AFM) tájékoztatása szerint az első szakasz költségvetése 25 millió lej és június 30-án éjfélig, vagy a támogatási keret kimerüléséig lehet foglalni értékjegyeket. A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a költségkeret napokon belül kimerül, ezért érdemes időben benyújtani az igénylést.

  • A 2. szakasz július 1-jén, 10 órakor indul, és július 7-éig, vagy a támogatási összeg kimerüléséig tart. Ebben a szakaszban laptopokra és táblagépekre lehet értékjegyet lefoglalni. A támogatási keret 10 millió lej.
  • A 3. szakasz július 8-án, reggel 10 órakor indul, és július 14-éig, vagy a támogatási keret kimerüléséig tart. Ebben a szakaszban légkondicionáló berendezésekre, ruhaszárító gépekre és porszívókra lehet értékjegyet igényelni. A támogatási keret 15 millió lej.

Mosó- és mosogatógépek, légkondicionáló berendezések, hűtők, fagyasztóládák, ruhaszárító gépek lecserélésére 400 lejes értékjegy, porszívókra 200 lejes értékjegy, laptopokra 500 lejes utalvány, táblagépekre pedig 300 lejes értékjegy jár.

Az idei program nagy újdonsága, hogy idéntől nem lehet televíziókat leadni, emellett a program hatékonyabbá tétele érdekében arról is döntöttek, hogy a korábbi két hétről egy hétre csökkent az az időtartam, amely alatt be lehet váltani a kereskedőknél a lefoglalt értékjegyeket.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!