Vizsgálja az Európai Bizottság, hogy Magyarországon miért kerül többe az üzemanyag a külföldieknek

2022. június 3. – 10:11

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Bizottság vizsgálja, elfogadható-e, hogy lakóhelytől függ, hogy ki mennyit fizet a magyarországi benzinkutakon – írja a Telex az Rtl.hu-ra hivatkozva. Az információk Sonya Gaspodinovától, a Bizottság szóvivőjétől származnak, aki azt is hozzátette, hogy az uniós szabályok nem engedik, hogy valaki amiatt többet fizessen valamiért, mert más tagállam lakója vagy állampolgára.

A magyar kormány múlt héten jelentette be, hogy csak a magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autósók tankolhatnak 480 forintos, lejre átszámítva körülbelül 6,03 lejes hatósági áron a magyarországi töltőállomásokon. A korlátozás alól csak azoknak az országoknak az állampolgárai képeznek kivételt, ahol szintén hatósági ár van érvényben. Ez a kivétel a romániai autósokat nem érinti, hiszen nálunk nincs hatóságilag szabályozva az üzemanyagok ára, a szerb és szlovén autósok viszont ezentúl is ársapka mellett vehetnek standard benzint és gázolajat Magyarországon.

Még nem tudni, hogy indul-e kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen, de ha indul is, valószínűleg sokáig tartana. Erről a horvát miniszterelnök szerdán egyébként azt mondta, hogy egyértelmű a kötelezettségszegés, és ha az ügy bíróság elé kerül, Magyarország biztosan veszít.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!