Csak magyar rendszámú autókkal lehet hatósági áron tankolni péntektől Magyarországon

2022. május 26. – 15:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A nagy benzinturizmus miatt a magyar kormány úgy döntött, hogy péntektől csak a magyar rendszámú autók tankolhatnak 480 forintos áron a magyarországi benzinkutakon – mondta a Telex tudósítása szerint Gulyás Gergely magyar miniszterelnökséget vezető miniszter egy csütörtökön tartott sajtótájékoztatón, amelyen a magyar kormány az egyes ágazatokra kivetett különadóval kapcsolatos intézkedéseit ismertette.

Az intézkedéssel kapcsolatban Gulyás részleteket nem közölt, a tiltás bevezetését azzal indokolta, hogy sok a visszaélés a benzinárstoppal kapcsolatban.

A magyar kormány július 1-ig 480 forintban, mai árfolyamon körülbelül 6,05 lejes literenkénti árban korlátozta a standard benzin és gázolaj árát. Romániában körülbelül ennél 2 lejjel magasabb áron lehet benzint, 2,70 lejjel pedig gázolajat venni.

Arról mi is írtunk, hogy a Magyarországon bevezetett üzemanyagárstop egy újfajta ügyeskedési, csencselési hullámot indított el: a romániai, határmenti övezetben lakók közül sokan nem sajnálják a fáradságot, hogy átlépjék a határt, csordultig töltsék az autójuk tartályát, és még néhány kannányit is vigyenek az otthoni vevőknek.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!