Csak magyar rendszámú autókkal lehet hatósági áron tankolni péntektől Magyarországon

2022. május 26. – 16:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A nagy benzinturizmus miatt a magyar kormány úgy döntött, hogy péntektől csak a magyar rendszámú autók tankolhatnak 480 forintos áron a magyarországi benzinkutakon – mondta a Telex tudósítása szerint Gulyás Gergely magyar miniszterelnökséget vezető miniszter egy csütörtökön tartott sajtótájékoztatón, amelyen a magyar kormány az egyes ágazatokra kivetett különadóval kapcsolatos intézkedéseit ismertette.

Az intézkedéssel kapcsolatban Gulyás részleteket nem közölt, a tiltás bevezetését azzal indokolta, hogy sok a visszaélés a benzinárstoppal kapcsolatban.

A magyar kormány július 1-ig 480 forintban, mai árfolyamon körülbelül 6,05 lejes literenkénti árban korlátozta a standard benzin és gázolaj árát. Romániában körülbelül ennél 2 lejjel magasabb áron lehet benzint, 2,70 lejjel pedig gázolajat venni.

Arról mi is írtunk, hogy a Magyarországon bevezetett üzemanyagárstop egy újfajta ügyeskedési, csencselési hullámot indított el: a romániai, határmenti övezetben lakók közül sokan nem sajnálják a fáradságot, hogy átlépjék a határt, csordultig töltsék az autójuk tartályát, és még néhány kannányit is vigyenek az otthoni vevőknek.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!