A kormányfő szerint nem téma a koalícióban a progresszív adózás bevezetése

2022. május 20. – 14:14

A kormányfő szerint nem téma a koalícióban a progresszív adózás bevezetése
Fotó: gov.ro

Másolás

Vágólapra másolva

Jelenleg egy pénzügyminisztériumi munkacsoport elemzi a progresszív adózás bevezetésének lehetőségét, a koalíció szintjén egyelőre nem tárgyalnak erről – jelentette ki pénteken Kolozsváron a miniszterelnök.

Nicolae Ciucă elmondta, a kormány az adórendszert optimalizáló intézkedéseken dolgozik. Elfogadásuk előtt konzultációt kezdeményeznek az illetékes intézményekkel, az akadémiai szférával, a vállalkozók és a civil szervetek képviselőivel, hogy olyan adóbehajtást is serkentő döntéseket hozzanak, amelyeket a vállalkozói szféra is támogat.

Hozzátette, Románia első negyedévben regisztrált gazdasági növekedése nagyrészt éppen annak köszönhető, hogy a kormány folyamatos párbeszédet folytat az üzleti szférával, a román és külföldi befektetőkkel, akiknek elnyerte bizalmát a konkrét projektek, a kiszámíthatóság és a stabilitás révén.

A progresszív adózás a Szociáldemokrata Párt (PSD) támogatja, a Nicolae Ciucă vezette Nemzeti Liberális Párt (PNL) pedig ellenzi. Rácz Béla Gergely közgazdász korábban a Maszolnak azt nyilatkozta: a progresszív adó nem ördögtől való, de nem javallott az alkalmazása az olyan felzárkózó gazdaságokban, mint Románia.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!