A kormányfő szerint nem téma a koalícióban a progresszív adózás bevezetése

2022. május 20. – 14:14

A kormányfő szerint nem téma a koalícióban a progresszív adózás bevezetése
Fotó: gov.ro

Másolás

Vágólapra másolva

Jelenleg egy pénzügyminisztériumi munkacsoport elemzi a progresszív adózás bevezetésének lehetőségét, a koalíció szintjén egyelőre nem tárgyalnak erről – jelentette ki pénteken Kolozsváron a miniszterelnök.

Nicolae Ciucă elmondta, a kormány az adórendszert optimalizáló intézkedéseken dolgozik. Elfogadásuk előtt konzultációt kezdeményeznek az illetékes intézményekkel, az akadémiai szférával, a vállalkozók és a civil szervetek képviselőivel, hogy olyan adóbehajtást is serkentő döntéseket hozzanak, amelyeket a vállalkozói szféra is támogat.

Hozzátette, Románia első negyedévben regisztrált gazdasági növekedése nagyrészt éppen annak köszönhető, hogy a kormány folyamatos párbeszédet folytat az üzleti szférával, a román és külföldi befektetőkkel, akiknek elnyerte bizalmát a konkrét projektek, a kiszámíthatóság és a stabilitás révén.

A progresszív adózás a Szociáldemokrata Párt (PSD) támogatja, a Nicolae Ciucă vezette Nemzeti Liberális Párt (PNL) pedig ellenzi. Rácz Béla Gergely közgazdász korábban a Maszolnak azt nyilatkozta: a progresszív adó nem ördögtől való, de nem javallott az alkalmazása az olyan felzárkózó gazdaságokban, mint Románia.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!