Társ-vezérigazgatót kap maga mellé Daniel Dines, a UiPath alapítója

2022. április 29. – 10:19

Társ-vezérigazgatót kap maga mellé Daniel Dines, a UiPath alapítója
Daniel Dines és Robert Enslin – Fotó: a UiPath LinkedIn oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Társ-vezérigazgatót kap maga mellé a leggazdagabb román üzletemberként számon tartott Daniel Dines a UiPath élén. Robert Enslin május 16-án csatlakozik a Romániából indult startuphoz, a szakember eddig a Google Cloud értékesítési vezetőjeként dolgozott.

A UiPath helyzetével nemrég foglalkoztunk. A startup 2017-ben még 120 millió dollárt ért, egy évvel ezelőtt, amikor a cég részvényeit bevezették az amerikai tőzsdére, a vállalat piaci értéke már 36 milliárd dollárra volt tehető. A tőzsdei bevezetés után viszont annak ellenére is komoly lejtmenet következett az árfolyamban, hogy a vállalat jelentősen növelni tudta az üzleti forgalmát. A részvényárfolyamok alapján a UiPath jelenleg már 10 milliárd dollárt sem ér.

Azt a startup közleménye nem részletezi, hogy miért neveztek ki társ-vezérigazgatót Dines mellé, Enslin érkezéséről tehát csak spekulálni lehet. A Ziarul Financiar gazdasági lap például azt írja, hogy az új csúcsvezető vélhetően azért érkezik, mert a tulajdonosok nem elégedettek a startup eladási számaival.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!