Társ-vezérigazgatót kap maga mellé Daniel Dines, a UiPath alapítója

2022. április 29. – 10:19

Társ-vezérigazgatót kap maga mellé Daniel Dines, a UiPath alapítója
Daniel Dines és Robert Enslin – Fotó: a UiPath LinkedIn oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Társ-vezérigazgatót kap maga mellé a leggazdagabb román üzletemberként számon tartott Daniel Dines a UiPath élén. Robert Enslin május 16-án csatlakozik a Romániából indult startuphoz, a szakember eddig a Google Cloud értékesítési vezetőjeként dolgozott.

A UiPath helyzetével nemrég foglalkoztunk. A startup 2017-ben még 120 millió dollárt ért, egy évvel ezelőtt, amikor a cég részvényeit bevezették az amerikai tőzsdére, a vállalat piaci értéke már 36 milliárd dollárra volt tehető. A tőzsdei bevezetés után viszont annak ellenére is komoly lejtmenet következett az árfolyamban, hogy a vállalat jelentősen növelni tudta az üzleti forgalmát. A részvényárfolyamok alapján a UiPath jelenleg már 10 milliárd dollárt sem ér.

Azt a startup közleménye nem részletezi, hogy miért neveztek ki társ-vezérigazgatót Dines mellé, Enslin érkezéséről tehát csak spekulálni lehet. A Ziarul Financiar gazdasági lap például azt írja, hogy az új csúcsvezető vélhetően azért érkezik, mert a tulajdonosok nem elégedettek a startup eladási számaival.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!