Ortodox húsvét: Ciucă hadjáratot indítana a nyerészkedők ellen, a mezőgazdasági miniszter szerint nem kell

2022. április 21. – 10:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ortodox húsvét közeledtével magasra csapnak az indulatok az elszabadult árak miatt. Mindenki a „spekulánsokat” hibáztatja, holott a drágulásnak az oka sokkal komplexebb.

Nicolae Ciucă miniszterelnök csütörtökön arra kérte a hatóságokat, „figyeljenek” a piacokon és az üzletekben, hogy megakadályozzák a húsvéti termékekkel való „spekulációt”. Ciucă nyilatkozata az Antena 3 által az állítólagos spekulánsok ellen indított kampány közepette hangzott el.

„Nagycsütörtök van, hamarosan a húsvétot fogjuk ünnepelni. Számos kérdés érkezett az árakkal kapcsolatban, láttuk, hogy bizonyos termékek ára megemelkedett, és ezt megvitattuk a szakintézményekkel, hogy a Fogyasztóvédelmi Hatóságon keresztül biztosíthassuk a spekuláci elkerülését, és azt, hogy a polgárok méltányos összeget fizessenek a különböző termékekért. Minden hatóságnak, oda kellene figyelnie, hogy a legkeresettebb termékekkel kapcsolatban ne forduljon elő üzérkedés” – mondta Ciucă csütörtök reggel, a kormányülés kezdetén.

Adrian Chesnoiu mezőgazdasági miniszter két nappal ezelőtt kifejtette, hogy az állam nem büntetheti a ‘nyerészkedést’, amelyet csak a kommunizmus idején kriminalizáltak, amikor a kereskedelem államosított modellje miatt széles körű hiány volt jellemző az élelmiszerellátásban.

Chesnoiu kedd reggel az Antena 3 televíziónak arról a kérdésre, hogy mit tesz az állam a piacokon a bárányhúst kilónként 60 lejért áruló haszonlesők ellen, azt mondta, nincs jogalap a büntetésükre, és a kereskedelmi haszonszerzés már nem számít bűncselekménynek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!