Három magyar is van a TIFF helyi filmek versenyének döntőjében

2024. június 17. – 19:09

Másolás

Vágólapra másolva

Három magyar is van a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) helyi filmek versenyének döntősei között. A Kolozsváron (vagy környékén) élő, tanuló vagy alkotó filmesek számára meghirdetett idei versenyre összesen 39 rövidfilmet neveztek be.

A szervezők hétfőn tették közzé a közölük kiválasztott 7 döntőst:

  • Április huszonhét, r. Hatházi Rebeka
  • Te știu după ambalaj, r. Matei Alexandra, Vilcu David
  • Ciocârlia, r. Adrian Cucu
  • The old house / Casa cea veche, r. Dragoș Bădiță
  • Centimetric, r. Philip Găicean
  • Füstös, de nem rossz, r. Farkas Ágnes Anna
  • Mater noster, r. Fazakas Lehel

A helyi filmek versenyének eredményhirdetését június 18-án, kedden tartják. A filmek vetítése 20:45-kor kezdődik a Tisztikör (Cercul militar) nagytermében. A belépés ingyenes, de 0 lej értékű jegyet kell foglalni rá. Az eredményhirdetést rögtön a vetítések után tartják.

Idén Rodica Lazăr színésznő, valamint Gabi Virginia Șarga és Ana-Maria Comănescu filmrendező zsűrizi a versenyfilmeket. A verseny fődíja egy 1500 eurós pénzjutalom, illetve egy 10 000 euró értékű produkciós szolgáltatás a Numa Filmnél. A zsűri dicséretét elnyerő alkotó egy 5000 euró értékű utómunka-szolgáltatáscsomagot kap, míg a különdíjas 1000 euró pénzjutalomban részesül a McDonald’s Románia jóvoltából.

Tavaly Tompa Eszter Dimineața lui Oedip (Oidipusz reggele) című rövidfilmje nyerte a helyi filmek versenyét a TIFF-en, de 2021-ben már díjazták az idén ismét döntős Farkas Ágnes Annát is a Játsszuk tovább című vizsgafilmjéért.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!