Elkészült TGM szerzői oldala a Digitális Irodalmi Akadémia felületén

2024. május 27. – 13:38

Másolás

Vágólapra másolva

Tamás Gáspár Miklós 2023 novemberében vált a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagjává. Friss hír, hogy elkészült a szerzői oldala, mely itt elérhető. Az oldalon részletes életrajz és bibliográfia található, valamint fotók, és az eddig megjelent TGM-kötetek borítója is látható.

Az oldalon található első különlegesség két digitalizált kézirat, melyek közül az egyik – Michel, Agatha & Raymond. Három antropológia címmel - jelenlegi tudásunk szerint soha nem jelent meg nyomtatásban. A kéziratokat – több másik társaságában – Somogyi Zoltán bocsátotta a család rendelkezésére; digitalizálásukat követően az OSA archívumába kerülnek minden más kézirattal, gépirattal és born-digital dokumentummal együtt.

A DIA posztumusz tagfelvétele kapcsán 2023 novemberében a PIM közleménye Tamás Gáspár Miklósról kiemelte, hogy „az elmúlt fél évszázad egyik legkiemelkedőbb és legnagyobb hatású esszéistáját, akinek egyéni hangú, irodalmi igénnyel megírt társadalomtudományi, publicisztikai munkái, irodalomkritikái a tagok többségének megítélése szerint is méltók a digitális megörökítésre”.

Tamás Gáspár Miklós filozófus, politikus, közíró 2023. január 15-én, 74 éves korában halt meg.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!