Már magyar tárlatvezetése is van a nemrégiben újranyitott kolozsvári patikamúzeumnak

2024. február 27. – 15:31

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőtől, február 26-tól magyar nyelven is elérhető a kolozsvári patikamúzeum audioguide-ja – írja a Szabadság Găzdac Alföldy Ágnes, az Erdélyi Történeti Múzeum munkatársának tájékoztatása alapján.

A napilap híre szerint a látogatóknak csak annyit kell tenniük, hogy okos-telefonon beszkennelik a QR kódot, amely több helyen is elérhető a múzeumban, vagy rákattintanak erre a linkre. A magyar mellett román és angol nyelvű tárlatvezetés is az érdeklődők rendelkezésére áll.

Az Erdélyi Nemzeti Történeti Múzeum alárendeltségébe tartozó Gyógyszerészeti Múzeumot január közepén nyitották meg újra a nemrégiben felújított Hintz-házban. A ház felújítási munkálatai miatt több mint öt évig volt bezárva. Akkor sokan nehezményezték, hogy a múzeumban nincs magyar tárlatvezetés, illetve magyar nyelvű feliratok sincsenek kihelyezve. A Szabadság azt is megjegyzi, hogy a magyar nyelvű feliratokkal kapcsolatban egyelőre nincsenek új információk.

A Gyógyszerészeti Múzeumnak – amelyről itt írtunk bővebben – az újranyitást követő első hónapjában összesen 4500 látogatója volt. Az a szám jóval meghaladja, mint ahányan a Hintz-ház felújítása előtt érdeklődtek iránta, akkor évente átlagosan 10 ezer ember kereste fel az intézményt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!