Kovács András Ferenc gyászszertartásának időpontját közölte a Látó

2024. január 1. – 20:00

Másolás

Vágólapra másolva

A Látó szépirodalmi folyóirat szerkesztősége közölte, hogy

Kovács András Ferenc gyászszertartása 2024. január 4-én, csütörtökön 15 órától lesz a marosvásárhelyi református temető ravatalozójában.

Kovács András Ferenc december 30-án hajnalban hunyt el. A kortárs magyar költészet vezéralakja, a Látó korábbi főszerkesztője halálának híre váratlan csapásként érte a teljes magyar nyilvánosságot.

Számos költő, író, irodalmár, irodalmi és kulturális lap, szervezet tett közzé gyászszöveget, nekrológot, méltatást. A Facebookot elárasztották a Kovács András Ferenc-fotók, -versek, sokan megosztották a költőhöz fűződő személyes emlékeiket. A szövegekből itt közöltünk válogatást.

Verseket 1977-től, gyermekverseket 1981-től közölt, 43 kötet szerzője volt. Verseiből több nyelven, több változatban is készültek fordítások. A Digitális Írói Akadémia tagja, amely korábban úgy jellemezte, hogy Kovács András Ferenc (ismerőinek csak KAF) a kilencvenes évektől kezdve az egyik legtöbbet elemzett, legnagyobb hatású kortárs magyar költő, aki a forma iránti elkötelezettségben Csokonaival és Kosztolányival, sokszínűségében Weöressel rokonítható.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!