Újabb nemzetközi díjat nyert a Magyarázat mindenre

2023. október 21. – 11:31

Újabb nemzetközi díjat nyert a Magyarázat mindenre
Jelenet a Magyarázat mindenre című filmből – Forrás: Filmtett Egyesület

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyarázat mindenre című magyar film nyerte Chicagóban a nemzetközi nagyjátékfilmek szekciójában a legjobb filmnek járó, „Gold Hugo” elnevezésű fődíjat, illetve a legjobb forgatókönyvért járó „Silver Hugo” díjat, írja a Telex.

A rendező, Reisz Gábor Chicagóban tartózkodik a Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál vendégeként, itt értesült a díjakról is. A zsűri indoklása szerint a Magyarázat mindenre „zseniálisan meséli el főhőse felnőtté válásának, egyúttal egy ország kulturális változásainak többrétegű történetét”.

Reisz Gábor állami támogatás nélkül készült harmadik nagyjátékfilmjét az idei Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Orizzonti szekciójának fődíjával tüntette ki a nemzetközi zsűri. A film forgatókönyvét Reisz Gábor és Schulze Éva írta, producere Berkes Júlia, fontosabb szerepeit Adonyi-Walsh Gáspár, Znamenák István, Rusznák András, Hatházi Rebeka, Sodró Eliza és Kizlinger Lilla játssza.

A Magyarázat mindenre című film két premier előtti vetítésen mutatkozik be Kolozsváron, az alkotók jelenlétében, majd október 27-től több romániai településen is műsorra tűzik a mozik.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!