Augusztus elsejétől kezdik árusítani a jegyeket a temesvári Brâncuși-kiállításra

2023. július 20. – 17:23

Másolás

Vágólapra másolva

Augusztus elsejétől kezdik árusítani a jegyeket a tervezett temesvári Brâncuși-kiállításra, amelynek a megnyitóját szeptember 30-ra tervezik – írja a Timiș Online portál annak apropóján, hogy a temesvári művészeti múzeum javaslata alapján a megyei tanács elfogadta a kiállítás jegyárait.

A portál szerint világhírű román szobrász több mint 100 alkotása lesz látható a tárlaton, több olyan is, amelyet korábban soha nem állítottak ki az országban. Többek között olyan alkotásokra lehet számítani, mint az Alvó múzsa, a Pogány kisasszony és A végtelen oszlopa III.

Hat alkotás érkezik a bukaresti szépművészeti múzeum gyűjteményéből, négy pedig a craiovai művészeti múzeumból. Hármat a londoni Tate Modern kölcsönöz a kiállításra, 42-őt pedig a londoni Grob Galéria, 34-et pedig a párizsi Pompidou központ. Egy kiállítási tárgyat a E. Royer. Gyűjteményből is kiállítanak majd. A kiállítás 2024. január 28-ig lesz látogatható.

A jegyárak is a kiállítás jelentőségének megfelelően alakulnak:

  • Brâncuși-kiállítás felnőtteknek 88 lej
  • Brâncuși-kiállítás diákoknak 22 lej
  • Brâncuși-kiállítás nyugdíjasoknak 55 lej
  • Brâncuși-kiállítás és a múzeum más kiállításai felnőtteknek 100 lej
  • Tárlatvezetés 10-30 fős diákcsoportoknak, illetve 10-15 fős felnőtteknek 500 lej

A szervezők szerint a Párizsban befutott szobrásznak legutóbb több mint 50 éve volt kiállítása szülőhazájában. A szervezők hatalmas látogatóáradtra számítanak, nem csak haza érdeklődőket, hanem külföldi turistákat is várnak. A kiállítás egyben a Temesvár az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozat egyik csúcspontja is lesz, például John Malkovich bánsági fellépése mellett.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!