Augusztus elsejétől kezdik árusítani a jegyeket a temesvári Brâncuși-kiállításra

2023. július 20. – 17:23

Másolás

Vágólapra másolva

Augusztus elsejétől kezdik árusítani a jegyeket a tervezett temesvári Brâncuși-kiállításra, amelynek a megnyitóját szeptember 30-ra tervezik – írja a Timiș Online portál annak apropóján, hogy a temesvári művészeti múzeum javaslata alapján a megyei tanács elfogadta a kiállítás jegyárait.

A portál szerint világhírű román szobrász több mint 100 alkotása lesz látható a tárlaton, több olyan is, amelyet korábban soha nem állítottak ki az országban. Többek között olyan alkotásokra lehet számítani, mint az Alvó múzsa, a Pogány kisasszony és A végtelen oszlopa III.

Hat alkotás érkezik a bukaresti szépművészeti múzeum gyűjteményéből, négy pedig a craiovai művészeti múzeumból. Hármat a londoni Tate Modern kölcsönöz a kiállításra, 42-őt pedig a londoni Grob Galéria, 34-et pedig a párizsi Pompidou központ. Egy kiállítási tárgyat a E. Royer. Gyűjteményből is kiállítanak majd. A kiállítás 2024. január 28-ig lesz látogatható.

A jegyárak is a kiállítás jelentőségének megfelelően alakulnak:

  • Brâncuși-kiállítás felnőtteknek 88 lej
  • Brâncuși-kiállítás diákoknak 22 lej
  • Brâncuși-kiállítás nyugdíjasoknak 55 lej
  • Brâncuși-kiállítás és a múzeum más kiállításai felnőtteknek 100 lej
  • Tárlatvezetés 10-30 fős diákcsoportoknak, illetve 10-15 fős felnőtteknek 500 lej

A szervezők szerint a Párizsban befutott szobrásznak legutóbb több mint 50 éve volt kiállítása szülőhazájában. A szervezők hatalmas látogatóáradtra számítanak, nem csak haza érdeklődőket, hanem külföldi turistákat is várnak. A kiállítás egyben a Temesvár az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozat egyik csúcspontja is lesz, például John Malkovich bánsági fellépése mellett.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!