Életműdíjjal tünteti ki Bocsárdi Lászlót a Román Színházi Szövetség

2023. március 14. – 17:26

Másolás

Vágólapra másolva

Közzétette a szenátus díjainak listáját, illetve a 2022-es év legjobb színházi teljesítményeiért járó díjakra jelöltek listáját kedden a Román Színházi Szövetség (UNITER).

Rendezői életműdíjat kap Bocsárdi László, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nemrég leköszönt igazgatója, díszlettervezői életműdíjat Carmencita Brojboiu, a Kolozsvári Állami Magyar Színház munkatársa, életműdíjjal tüntetik ki Ida Jarcsek-Gazát, a Temesvári Német Állami Színház színésznőjét és Alexandru Repant, a bukaresti Nottara Színház színészét, valamint kritikusi és színháztörténészi tevékenységéért George Banu életműdíjjal jutalmazzák Doru Mareșt.

A Ion Caramitru Kiválósági Díjat a Kolozsvári Állami Magyar Színház Interferenciák fesztiválja kapja.

Különdíjat kap az UNITER-től a Román Közszolgálati Televízió a 30 éves stratégiai partnerségért, a temesvári román, magyar és német társulat, valamint a Merlin Gyermek- és Ifjúsági Színház a város multikultulturális életéhez való kiemelkedő hozzájárulásukért, továbbá kreativitásáért és a független szférában tanúsított kitartásáért a szintén temesvári Auăleu Színház.

Az UNITER közzétette a 2022-es év díjaira jelölt előadások és alkotók listáját is. A legjobb színésznő díjára Imre Évát, a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának tagját is jelölték a Bartók Béla és Kodály Zoltán életéből inspirálódott Ifjú barbárok című előadásban nyújtott alakításáért.

Az elismeréseket az UNITER Díjátadó Gálán adják át, ennek helyét és időpontját a későbbiekben közlik.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!