Életműdíjjal tünteti ki Bocsárdi Lászlót a Román Színházi Szövetség

2023. március 14. – 17:26

Másolás

Vágólapra másolva

Közzétette a szenátus díjainak listáját, illetve a 2022-es év legjobb színházi teljesítményeiért járó díjakra jelöltek listáját kedden a Román Színházi Szövetség (UNITER).

Rendezői életműdíjat kap Bocsárdi László, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nemrég leköszönt igazgatója, díszlettervezői életműdíjat Carmencita Brojboiu, a Kolozsvári Állami Magyar Színház munkatársa, életműdíjjal tüntetik ki Ida Jarcsek-Gazát, a Temesvári Német Állami Színház színésznőjét és Alexandru Repant, a bukaresti Nottara Színház színészét, valamint kritikusi és színháztörténészi tevékenységéért George Banu életműdíjjal jutalmazzák Doru Mareșt.

A Ion Caramitru Kiválósági Díjat a Kolozsvári Állami Magyar Színház Interferenciák fesztiválja kapja.

Különdíjat kap az UNITER-től a Román Közszolgálati Televízió a 30 éves stratégiai partnerségért, a temesvári román, magyar és német társulat, valamint a Merlin Gyermek- és Ifjúsági Színház a város multikultulturális életéhez való kiemelkedő hozzájárulásukért, továbbá kreativitásáért és a független szférában tanúsított kitartásáért a szintén temesvári Auăleu Színház.

Az UNITER közzétette a 2022-es év díjaira jelölt előadások és alkotók listáját is. A legjobb színésznő díjára Imre Évát, a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának tagját is jelölték a Bartók Béla és Kodály Zoltán életéből inspirálódott Ifjú barbárok című előadásban nyújtott alakításáért.

Az elismeréseket az UNITER Díjátadó Gálán adják át, ennek helyét és időpontját a későbbiekben közlik.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!