Februártól a Netflixen is látható lesz 2022 egyik legsikeresebb romániai filmje, a Mirciulică

2023. január 16. – 16:55

Februártól a Netflixen is látható lesz 2022 egyik legsikeresebb romániai filmje, a Mirciulică
Mircea Bravo (Mircea Popa) és Tanti Lenuța (Lenuța Moldovan) – Fotó: CineMagia.ro

Másolás

Vágólapra másolva

Február elsejétől a Netflix streaming-szolgáltató kínálatában elérhető lesz a Mirciulică című nagyjátékfilm, Mircea Bravo főszereplésével. A hírt a Netflix román nyelvű hivatalos Facebook-oldalán közölték ezzel a felvezetővel:

Három dolog, amiben nagymamának mindig igaza van:

„Köss valamit a derekadra, hogy ne ártson meg a huzat!”;

„Ha ismered a családot, ismered az embert is”;

„Mirciulică február elsejétől a Netflixen”.

No, úgy legyen!

Mircea Bravo (polgári nevén Mircea Popa) már közel 10 éve kezdte pályafutását, azóta az egyik legsikeresebb román youtuber lett, több mint 1,14 millió feliratkozóval. Népszerűségét főként azoknak a videóknak köszönheti, amelyekben az erdélyi hétköznapokat és az itt élő emberek szokásait, életfelfogását figurázza ki. A videóiban gyakran megjelenik Tanti Lenuța, aki Mircea nagymamáját alakítja. Mindketten igen ismert influenszerek Erdélyben mind a románok, mind a magyarok körében, a legkisebb nézettséget elérő videóikat is legalább 150 ezren látták.

A Mirciulică egy könnyed komédia – és bár a címével ezt sejteti – nem Mircea Bravo életútját dolgozza fel. A történet főszereplője a 30 éves, szamosújvári származású Mircea, aki jogot tanult, de megbukott a szakvizsgán, ezért kénytelen hazatérni, hogy a szüleivel éljen. A történetszál akkor kezd bonyolulttá válni, amikor az egyik kolozsvári maffiózónál kezd dolgozni.

A Mirciulică romániai premierje október 7-én volt és körülbelül 13 héten keresztül játszották a mozikban. A CineMagia.ro oldal összesítője szerint ennyi idő alatt több mint 320 ezren nézték meg, az IMDb-n 6.6-os értékelést kapott.

Ez a nézettségi szám pedig abszolút kasszasikernek tudható be, ha figyelembe vesszük, hányan néznek meg a mozikban egy-egy romániai filmet: Cristian Mungiu R.M.N. című filmjére – amelyet Cannes-ban is bemutattak – mindössze 33 ezren váltottak jegyet a romániai mozikban.

2022 kiemelkedő év volt ilyen szempontból, hiszen a romániai éves toplistába két helyi gyártású film került be: a Mirciulicán kívül a majdnem egymillió nézőt számoló Teambuilding is.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!