Az Amazon és az MGM fúziója miatt a Netflix búcsút inthet Wednesday második évadának

2023. január 3. – 10:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Addams Family spin-offjának tavalyi megjelenése óta az egyik legsikeresebb sorozatává vált a Netflix streamingoldalon. A nyolcrészes sorozat középpontjában a Jenna Ortega által alakított 16 éves lány áll, aki a Nevermore Akadémiára jár, és egy gyilkossági rejtélyt próbál megoldani, amely egyrészt rettegésben tartja a helyi várost, másrészt egy olyan rejtély kapcsolódik hozzá, amelyhez szüleinek is köze van, tehát, ha sikerül megoldania, akkor nemcsak a gyilkost kapják el, hanem fény derül olyan, múltbéli eseményekre is, amelyeket tisztán szeretne látni.

Bár a sorozat hatalmas sikernek bizonyult, a kritikusok áradoztak róla és Ortega alakítását is nagyra értékelték, a LADbible úgy értesült, hogy a második évad már nem biztos, hogy a Netflixen lesz látható.

A portál arra alapozza információit, hogy az Amazon és az MGM tavaly véglegesítette a 8,5 milliárd dolláros fúziót, és mivel Wednesday az MGM produkciója, van rá esély, hogy a jogok inkább az Amazon Prime-hoz kerülnek.

A lap hozzáteszi, hogy egyik fél sem tett semmilyen bejelentést a sorozat jövőjét illetően, bár megkeresték az Amazon Prime-ot és a Netflixet, hogy kommentálják a hírt, az érintettek egyelőre nem nyilatkoztak.

Nemrég jelentették be azt is, hogy Jenna Ortegát Golden Globe-jelöléssel díjazták a sorozatban nyújtott alakításáért. Annak ellenére, hogy a netflixes sorozat alig néhány hete jelent meg, az alakítása egyértelműen felkeltette a zsűritagjainak figyelmét. A sorozat népszerűségét jól mutatja, hogy a streamingszolgáltató történetének egyik legnagyobb nézettségű műsora lett, és hamarosan akár letaszíthatja a Stranger Things negyedik évadját a nézettségi toplistáról.

A fiatal színésznő a Complexnek adott interjújában elmondta, hogy megijedt a szerep elvállalásától, hiszen a 90-es évek filmjei bebetonozták a karaktert, és úgy érezte, hogy nincs lehetősége hozzáadni valami újat, viszont azt sem akarta, hogy az előző filmek által kitalált karaktert vegye át módosítások nélkül: „Az ember mindig valami mást akar csinálni. Nem akarod lenyúlni senki más alakítását” – jelentette ki Ortega, hozzátéve, hogy bár Wednesday a távolságtartásáról és holtpontos szellemességéről volt ismert az előző filmes alkotásokból, ő egy lágyabb oldalát akarta megmutatni, úgy, hogy ne távolodjon el túlságosan attól, amire a rajongók számítottak. Hozzátette: „Nagyon védelmező voltam a karakteremet illetően, és soha nem akartam sem túl sokat, sem túl keveset adni”.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!