Az Amazon és az MGM fúziója miatt a Netflix búcsút inthet Wednesday második évadának

2023. január 3. – 10:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Addams Family spin-offjának tavalyi megjelenése óta az egyik legsikeresebb sorozatává vált a Netflix streamingoldalon. A nyolcrészes sorozat középpontjában a Jenna Ortega által alakított 16 éves lány áll, aki a Nevermore Akadémiára jár, és egy gyilkossági rejtélyt próbál megoldani, amely egyrészt rettegésben tartja a helyi várost, másrészt egy olyan rejtély kapcsolódik hozzá, amelyhez szüleinek is köze van, tehát, ha sikerül megoldania, akkor nemcsak a gyilkost kapják el, hanem fény derül olyan, múltbéli eseményekre is, amelyeket tisztán szeretne látni.

Bár a sorozat hatalmas sikernek bizonyult, a kritikusok áradoztak róla és Ortega alakítását is nagyra értékelték, a LADbible úgy értesült, hogy a második évad már nem biztos, hogy a Netflixen lesz látható.

A portál arra alapozza információit, hogy az Amazon és az MGM tavaly véglegesítette a 8,5 milliárd dolláros fúziót, és mivel Wednesday az MGM produkciója, van rá esély, hogy a jogok inkább az Amazon Prime-hoz kerülnek.

A lap hozzáteszi, hogy egyik fél sem tett semmilyen bejelentést a sorozat jövőjét illetően, bár megkeresték az Amazon Prime-ot és a Netflixet, hogy kommentálják a hírt, az érintettek egyelőre nem nyilatkoztak.

Nemrég jelentették be azt is, hogy Jenna Ortegát Golden Globe-jelöléssel díjazták a sorozatban nyújtott alakításáért. Annak ellenére, hogy a netflixes sorozat alig néhány hete jelent meg, az alakítása egyértelműen felkeltette a zsűritagjainak figyelmét. A sorozat népszerűségét jól mutatja, hogy a streamingszolgáltató történetének egyik legnagyobb nézettségű műsora lett, és hamarosan akár letaszíthatja a Stranger Things negyedik évadját a nézettségi toplistáról.

A fiatal színésznő a Complexnek adott interjújában elmondta, hogy megijedt a szerep elvállalásától, hiszen a 90-es évek filmjei bebetonozták a karaktert, és úgy érezte, hogy nincs lehetősége hozzáadni valami újat, viszont azt sem akarta, hogy az előző filmek által kitalált karaktert vegye át módosítások nélkül: „Az ember mindig valami mást akar csinálni. Nem akarod lenyúlni senki más alakítását” – jelentette ki Ortega, hozzátéve, hogy bár Wednesday a távolságtartásáról és holtpontos szellemességéről volt ismert az előző filmes alkotásokból, ő egy lágyabb oldalát akarta megmutatni, úgy, hogy ne távolodjon el túlságosan attól, amire a rajongók számítottak. Hozzátette: „Nagyon védelmező voltam a karakteremet illetően, és soha nem akartam sem túl sokat, sem túl keveset adni”.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!