Élő koncertek a Marosvásárhelyi Rádióban: újraindul a Kotta, amelyben erdélyi előadók zenélnek minden műfajban

2022. szeptember 29. – 11:47

Másolás

Vágólapra másolva

Októberben ismét lesz Kotta, a Marosvásárhelyi Rádió tehetséggondozó és népszerűsítő műsora, mely közel 10 éve hónapról hónapra erdélyi zenekarokat, előadóművészeket, zenészeket ismertet meg a rádióhallgatókkal és a közönséggel – olvasható a rádió közleményében, amelyben hírt adnak a műsor újraindulásáról.

Az elmúlt évek során több mint 70 együttes mutatkozott be a stúdióban, műfaji megkötöttség nélkül. Az alternatív, pop, rock, jazz, blues műfajokon túl a klasszikus zene sem maradt ki a Kottából, sőt a gyerekekre is gondoltak a műsor készítői, számos olyan koncertet szervezve, ahol az egészen kicsiké volt a főszerep. A kezdeti időszakhoz képest a műsor is komoly változásokon ment át: nemcsak arculatban, hanem technikai felkészültség és felszereltség szempontjából is sokat fejlődött annak érdekében, hogy minél színvonalasabb felvételt tudjanak biztosítani a fellépőknek. Az utóbbi években már az online térben is nyomatékosan jelen voltunk, így nemcsak a rádió hullámhosszain, hanem a Facebook közösségi oldalon is követhetővé vált az élő koncert.

A műsorkészítők célja továbbra is az marad, hogy minél több zenekar megforduljon a rádió stúdiótermében, ahová a Covid megszorítások után végre közönséget is várnak. Az októberi hónapban rendhagyó módon rögtön két csapat is érkezik: október 9-én a tizenévesekből álló székelyudvarhelyi DissOrder csap a húrok közé, majd a hónap utolsó vasárnapján, október 30-án a kolozsvári FUNKorporation hallhatják. A koncertekre a belépés továbbra is díjtalan, minden érdeklődőt, zenekedvelőt szeretettel várnak. A műsor szerkesztője továbbra is Kurta Kinga, hangmérnők pedig Kacsó Tibor.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!