Hétfőn indul a BukFeszt, az első bukaresti magyar színházi fesztivál

2022. június 6. – 10:39

Másolás

Vágólapra másolva

A Silviu Purcărete rendezésében színre vitt Az ember tragédiája című előadással indul hétfőn a BukFeszt, az első bukaresti magyar színházi fesztivál, melyet a Magyar Színházi Szövetség (MASZÍN) a Román Színházi Szövetséggel (UNITER) együttműködve szervezett meg. A rendezvényen öt társulat kilenc előadást mutat be június 6. és 12. között a fővárosi Odeon Színház nagytermében és stúdiójában, valamint a Román Állami Operában:

A MASZÍN szövetség tagjai és a fesztivál fellépői egyben: a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, a nagyváradi Szigligeti Színház, a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, a csíkszeredai Csíki Játékszín és a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház.

A szervezők szerint az alapító intézmények egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a szórványrégiókban élő magyar kisebbség kulturális igényeire összpontosítsanak, ezért a BukFeszttel egy magas színvonalú kulturális programot akarnak kínálni a magyar közösség számára.

A színházi előadások mellett könyvbemutató és gyermekelőadások is helyet kapnak.

Jegyeket online is lehet vásárolni az Odeon Színház, illetve az opera honlapján.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!