Bár holnaptól felkerül a HBO Maxra, Radu Jude letölthetővé tette a Zűrös kettyintést

2022. június 2. – 18:31

frissítve

Bár holnaptól felkerül a HBO Maxra, Radu Jude letölthetővé tette a Zűrös kettyintést
Forrás: A Zűrös kettyintés, avagy pornó a diliházban c. film előzetesének képernyőmentése

Másolás

Vágólapra másolva

A Filmtett szúrta ki, hogy Radu Jude, a Zűrös kettyintés, avagy pornó a diliházban rendezője Facebook-oldalán elérhetővé tette a filmet, annak ellenére is, hogy holnap bekerül a romániai és a magyarországi HBO Max műsorába is.

„Mivel a Zűrös kettyintés, avagy pornó a diliházban című filmet egy televízió cenzúrázva tűzte műsorra, illetve mivel egyelőre nem lehet eredeti változatában (dvd-n, bluray-en, streamingen) megnézni, felajánlom itt a filmet, feltételezve, hogy van olyan, aki megnézné” – írta ki Radu Jude a Facebook-falára, majd csatolta a film Vimeo videómegosztón nézhető változatát a jelszóval együtt. Később azonban a Vimeo link elérhetetlenné vált, mert a filmet gyártó Micro Film letiltott a Vimeo-linket. A rendező ezért egy letölthető verziót is közzétett.

A Filmtett megjegyzi, Jude azt nem pontosította, hogy melyik tévéadóra gondolt, de rövid kereséssel kiderül, hogy a filmet az HBO-hoz tartozó CineMAX csatornán lehet majd megnézni vasárnap és hétfőn. „Jude gesztusa annál érdekesebb, mivelhogy június harmadikától a film elvileg látható lesz az HBO Max szolgáltatón. Hogy cenzúrázva vagy sem, holnap derül ki” – teszik hozzá.

A filmes portál egyébként a filmről kritikájában azt írta, „ha a klasszikus filmes narratíva szabályai, vagyis az elbeszélő, hagyományos dramaturgiájú mozik felől nézzük, akár avantgárd, experimentális filmnek is felfogható, ami szakít mindenféle szabállyal, szanaszét zúzza a uncsi sémák béklyóit, még a román újhullámosakat is”.

A Babardeală cu bucluc sau porno balamuc tavaly Arany Medvét kapott Berlinben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!