Bár holnaptól felkerül a HBO Maxra, Radu Jude letölthetővé tette a Zűrös kettyintést

2022. június 2. – 18:31

frissítve

Bár holnaptól felkerül a HBO Maxra, Radu Jude letölthetővé tette a Zűrös kettyintést
Forrás: A Zűrös kettyintés, avagy pornó a diliházban c. film előzetesének képernyőmentése

Másolás

Vágólapra másolva

A Filmtett szúrta ki, hogy Radu Jude, a Zűrös kettyintés, avagy pornó a diliházban rendezője Facebook-oldalán elérhetővé tette a filmet, annak ellenére is, hogy holnap bekerül a romániai és a magyarországi HBO Max műsorába is.

„Mivel a Zűrös kettyintés, avagy pornó a diliházban című filmet egy televízió cenzúrázva tűzte műsorra, illetve mivel egyelőre nem lehet eredeti változatában (dvd-n, bluray-en, streamingen) megnézni, felajánlom itt a filmet, feltételezve, hogy van olyan, aki megnézné” – írta ki Radu Jude a Facebook-falára, majd csatolta a film Vimeo videómegosztón nézhető változatát a jelszóval együtt. Később azonban a Vimeo link elérhetetlenné vált, mert a filmet gyártó Micro Film letiltott a Vimeo-linket. A rendező ezért egy letölthető verziót is közzétett.

A Filmtett megjegyzi, Jude azt nem pontosította, hogy melyik tévéadóra gondolt, de rövid kereséssel kiderül, hogy a filmet az HBO-hoz tartozó CineMAX csatornán lehet majd megnézni vasárnap és hétfőn. „Jude gesztusa annál érdekesebb, mivelhogy június harmadikától a film elvileg látható lesz az HBO Max szolgáltatón. Hogy cenzúrázva vagy sem, holnap derül ki” – teszik hozzá.

A filmes portál egyébként a filmről kritikájában azt írta, „ha a klasszikus filmes narratíva szabályai, vagyis az elbeszélő, hagyományos dramaturgiájú mozik felől nézzük, akár avantgárd, experimentális filmnek is felfogható, ami szakít mindenféle szabállyal, szanaszét zúzza a uncsi sémák béklyóit, még a román újhullámosakat is”.

A Babardeală cu bucluc sau porno balamuc tavaly Arany Medvét kapott Berlinben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!