Káli Király István és György Alida kapta a Romániai Írók Szövetségének kisebbségi díjait

2022. május 31. – 13:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kiosztották a Romániai Írók Szövetségének 2021-es díjait. A díjkiosztó gálára május 30-án a Tîrgu Jiu-i színházban került sor – áll a közleményben.

Az Írószövetség Kisebbségi Bizottságának javaslatára, a magyar nyelvű irodalomért díjat a zsűri Káli Király Istvánnak ítélte Klastrom utca kettő című regényéért (Prae Kiadó, Budapest – Mentor Könyvek Kiadó, Marosvásárhely, 2021).

A kisebbségi nyelvű elsőkönyves írónak járó debütdíjat pedig György Alida kapta Hármasszabály című prózakötetéért (Fiatal Írók Szövetsége, Budapest, 2021).

Káli Király István a Bolyai Farkas Líceumban érettségizett (1965), a temesvári Műszaki Egyetem iparvegyészeti karán szerzett diplomát (1970). Előbb a Maros megyei Helyiipari Vállalatcsoportnál (1970–77), majd ugyanott a Kerámiaipari Termékek Gyárában vegyészmérnök. 1989 után az irodalomszervezésnek és írásnak szentelte idejét.

György Alida Székelyudvarhelyen született. Három évig a Babeș–Bolyai Tudományegyetem magyar-komparatisztika szakán tanult. Ezt követően a Sapientia EMTE filmművészet, fotóművészet és média szakon tanult Kolozsváron. Publikációi jelentek meg különböző folyóiratokban, mint például a Látó, Helikon, Irodalmi szemle stb. A Látó folyóirat Nívó díjasa volt 2017-ben. A Kortárs Hangon harmadik helyezettje 2017-ben, első helyezettje 2018-ban, a Helikon folyóirat lapdíjasa.



Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!