Ukrajna harci drónokat indított Oroszország ellen

2024. október 20. – 09:08

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrajna drónokat indított Moszkva és Nyugat-Oroszország ellen – közölték regionális tisztségviselők vasárnap reggel, írja a Digi24.

„Az orosz légvédelmi egységek legalább egy Moszkva felé repülő drónt megsemmisítettek” – közölte Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. „A drón roncsai több rövid ideig tartó tüzet gyújtottak a délnyugat-oroszországi Lipeck régióban” – közölte a régió kormányzója. Sérültekről nem érkezett jelentés.

A szintén nyugat-oroszországi Brjanszk és Orjol régiók kormányzói azt közölték, hogy az ottani légvédelmi egységek több drónt is megsemmisítettek.

Kijev a múltban gyakran állította, hogy légicsapásai az orosz háborús erőfeszítések szempontjából kritikus infrastruktúrát céloztak. Orosz tisztviselők azonban általában nem hozzák nyilvánosságra a dróncsapások által okozott károk mértékét, különösen a katonai, közlekedési vagy energetikai infrastruktúrában.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!