Padokkal és könnygázzal támadtak a moszkvai patriarchátus hívei, miután a székesegyház az ukrán ortodox egyház fennhatósága alá került

2024. október 17. – 15:15

Másolás

Vágólapra másolva

Erőszakos jelenetek zajlottak csütörtökön a közép-ukrajnai Cirkaszij város Szent Mihály-székesegyházánál, miután a moszkvai patriarchátus hívei megostromolták az imahelyet – jelentette az ukrán média nyomán a Digi24.

A támadásra azt követően került sor, hogy az imahely, amely Ukrajna egyik legnagyobb székesegyháza, kilépett a moszkvai patriarchátus fennhatósága alól, és átkerült az ukrán ortodox egyház fennhatósága alá.

„Cserkasziban a moszkvai patriarchátus hívei megrohamozták Ukrajna legnagyobb ortodox templomát, a Szent Mihály-székesegyházat, miután az átkerült az ukrán ortodox egyházhoz (OCU). Összecsapások törtek ki, betört kapukkal és paprikaspray használatával” – olvasható a közösségi médiában megjelent kommentárokban.

Sajtóértesülések szerint a moszkvai egyház hívei áttörték a székesegyház kapuját és könnygázt használva behatoltak a belsejébe. A közösségi médiában közzétett képek azt mutatják, hogy a templomban tartózkodó emberek a padsorokkal kezdték erősítésként használni az álruhás támadókkal szemben, akiket végül kiszorítottak a székesegyházból.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!