Új szankciós kerettel kezelné az EU Oroszország destabilizációs tevékenységét

2024. október 8. – 15:21

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország külföldre irányuló destabilizációs tevékenysége miatt az Európai Unió Tanácsa kedden új szankciós jogi keret létrehozását jelentette be – írja az MTI.

Ezzel a kerettel az Európai Unió olyan természetes vagy jogi személyeket is szankcionálni tud, akik – az orosz kormánnyal együttműködve – uniós tagállamok, egyéb országok, illetve nemzetközi szervezetek biztonságát és függetlenségét fenyegetik és alapvető értékeik aláásását célozzák.

Az EU várakozásai szerint így hatékonyabban tudja majd kezelni a választási folyamatokba történő beavatkozásokat, és egyszerűsíti a fellépést a hamis információk terjesztésével, illetve a külföldről érkező manipulációs kísérletekkel szemben is. Mindezek mellett a rosszindulatú kibertevékenységeket és a migráció fegyverként történő felhasználását is könnyebben tudják majd szankcionálni.

A szankciók vagyonbefagyasztással, beutazási, és az EU-n történő áthaladási tiallommal is járhatnak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!