A Pentagonban találkozik szerdán az izraeli és az amerikai védelmi miniszter

2024. október 6. – 20:23

Másolás

Vágólapra másolva

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter a Pentagonban találkozik majd szerdán Joáv Galant izraeli védelmi miniszterrel. A miniszterek a Pentagon közlése szerint „megvitatják majd a közel-keleti fejleményeket”. Galant harmadjára látogat Amerikába azóta, hogy kitört a háború egy évvel ezelőtt.

Az izraeli védelmi miniszter várhatóan találkozik majd más magas rangú képviselőkkel is a Biden-adminisztrációból. Kamala Harris amerikai alelnök, a demokraták elnökjelöltje vasárnap arról beszélt, hogy támogatja az Izraelnek nyújtott biztonsági támogatásokat, ugyanakkor hozzátette: a Biden-kormányzat továbbra is nyomást fog gyakorolni Jeruzsálemre annak érdekében, hogy befejezzék a harcokat.

Harris a CBS-nek adott interjújában beszélt arról is, hogy „amikor olyan fenyegetésekről beszélünk, mint amit a Hamász, a Hezbollah és Irán jelent, akkor meg kell tennünk mindent annak érdekében, hogy Izrael megvédhesse magát”. Hozzátette, ugyanakkor fontosnak tartják a humanitárius segélyek és a háború befejezésének szükségességét hangsúlyozni Izrael számára.

(Guardian)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!