Péntek óta elérhetetlen a Hezbollah második embere

2024. október 5. – 14:09

Másolás

Vágólapra másolva

Egyre nagyobb a valószínűsége, hogy csütörtök este Izrael végzett a Hezbollah második emberével és prospektív vezetőjével, Hasem Szafieddinel, a Reuters forrásai szerint ugyanis Szafieddin péntek óta elérhetetlen.

Az izraeli légi erő csütörtökön bombázta Bejrút külvárosában azt a komplexumot, ahol valószínűleg Szafieddin tartózkodott, de mentőalakulatok eddig a többi bejrúti légi csapás miatt eddig nem tudták átvizsgálni a területet. Az Axios korábban azt írta, hogy libanoni híradások szerint a Szafieddin elleni izraeli támadás sokkal nagyobb volt, mint az, amely a múlt héten megölte Naszrallahot.

Hasem Szafieddin középen – Fotó: Houssam Shbaro / 2024 Anadolu
Hasem Szafieddin középen – Fotó: Houssam Shbaro / 2024 Anadolu

Szafieddin a Hezbollah legmagasabb politikai döntéshozó testületének vezetőjeként a szervezet második számú vezetőjének számított unokatestvére, Haszán Naszrallah után. Állítólag Szafieddint jelölték ki Naszrallah utódjának, bár utódlásáról hivatalos bejelentés nem történt, mióta a néhai vezetőt megölték a múlt héten. Naszrallahról itt írtunk bővebben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!