Netanjahu: Izrael vissza fog vágni Iránnak

2024. október 5. – 23:10

Másolás

Vágólapra másolva

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szombaton videóüzenetben beszélt arról, hogy Izrael vissza fog vágni Iránnak a keddi rakétatámadásért.

„Irán kétszer is több száz rakétát lőtt ki területünkre és városainkra, ezek a csapások a történelem legnagyobb ballisztikus rakétatámadásai közé tartoznak”

– mondta Netanjahu a videónyilatkozatában. Az izraeli kormányfő elmondta, hogy a világ egyetlen országa sem fogadna el ilyen támadást a polgárai és városai ellen, Izraelnek ezért kötelessége és joga van megvédeni magát, és válaszolni ezekre a támadásokra. Netanjahu nagyrészt a libanoni harcokról beszélt, az izraeli miniszterelnök szerint Izrael északon meg fogja változtatni az erőviszonyokat.

Az izraeli miniszterelnök beszélt arról is, hogy háborús céllá tették, hogy az északi határmenti övezetből kitelepített lakosok visszatérhessenek otthonaikba. Netanjahu kiemelte, hogy az izraeli hadsereg likvidálta a Hezbollah vezetőjét, Haszan Naszrallahot. Emellett azt is megjegyezte, hogy Izrael megsemmisítette a Hezbollah rakétakészleteinek nagy részét. Netanjahu szerint az izraeli erők hamarosan felszámolják a szélsőséges szervezet titkos alagutait. Ezek a háborús fejlemények pedig egyértelműen Izraelnek kedveznek, mondta Netanjahu.

Az izraeli kormányfő szerint a világ megismerte, hogy milyen „egy erős ország, bátor és erkölcsös hadsereggel.” Netanjahu azt mondta, hogy Izrael emiatt védekezik eltökélten minden fenyegetés ellen. És hozzátette azt is, hogy a fenyegetések mögött Irán áll.

(Times of Israel)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!