Elvágott egy menekülők által használt utat egy izraeli légicsapás a libanoni határnál

2024. október 4. – 08:28

Másolás

Vágólapra másolva

Több százezer menekülő útját vágta el egy péntek reggeli izraeli légicsapás a libanoni Masznaa határátkelő közelében – mondta Ali Hamieh libanoni közlekedési miniszter a Reutersnek. Azt mondta, hogy a csapás libanoni területen belül, a határátkelő közelében érte az utat, és egy négy méter széles krátert okozott.

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) katonai szóvivője csütörtökön azzal vádolta meg a Hezbollahot, hogy az átkelőt katonai felszerelések Libanonba szállításához használja.

„Az IDF nem fogja megengedni ezeknek a fegyvereknek a csempészését, és nem fog habozni, hogy cselekedjen, ha erre kényszerül, ahogyan tette ezt az egész háború alatt” – mondta Avisáj Adrai, az IDF szóvivője az X-en. Hamieh egy csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az átkelő a libanoni állam fennhatósága alá tartozik.

A libanoni kormány statisztikái szerint az elmúlt 10 napban több mint 300 ezer ember – túlnyomó többségük szíriai – kelt át Libanonból Szíriába az egyre fokozódó izraeli bombázások elől.

(Reuters)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!