Két izraeli katona is meghalt egy dróntámadásban, amit Irakból indítottak

2024. október 4. – 21:39

Másolás

Vágólapra másolva

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közleménye szerint csütörtökön dróntámadás ért egy izraeli katonai bázist a Golán-fennsíkon. A támadásban meghalt két izraeli katona, a 19 éves Daniel Aviv Haim Sofer és a 19 éves Tal Dror, további 24-en pedig megsebesültek.

Az IDF vizsgálata szerint a robbanószerekkel felszerelt drónokat Irakból indították. Az egyiket ugyan sikerült a légvédelmi rendszereknek lelőnie, a másik viszont pár perccel később becsapódott a Golán-fennsík északi részén fekvő katonai bázisba.

Az IDF azt még vizsgálja, hogy miért nem szólaltak meg a légvédelmi szirénák akkor, amikor a második drón belépett Izrael légterébe.

A támadást magára vállalta az Irán által támogatott Iraki Iszlám Ellenállás nevű szervezet, amely bejelentette, hogy három izraeli célpont ellen is indítottak dróntámadást.

(Times of Israel)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!