Három újságíró megsérült, miután az oroszok eltaláltak egy szállodát és egy lakóépületet Donyeckben

2024. augusztus 25. – 12:28

Másolás

Vágólapra másolva

Három újságíró megsebesült, miután az orosz csapatok augusztus 25-én este lőni kezdték a Donyeckben fekvő Kramatorsk városát, írja a Digi24. Az orosz katonák egy szállodát támadtak, ahol az újságírók megszálltak – közölte Vadim Philaskin, a donyecki területi közigazgatás vezetője Telegram-oldalán.

Az ukrán hatóságok szerint mindhárom sebesült újságíró, és ukrán, amerikai és brit állampolgárokról van szó.

Egy nő még mindig az épület romjai alatt van. Az orosz erők egy közeli lakóházat is megrongáltak.

Vadim Fylaskin délelőtt azt írta, a rendőrség és a mentők a helyszínen vannak. A romeltakarítás és a mentési munkálatok folyamatban vannak.

Az oroszok tovább nyomulnak Donyeck térségében a stratégiai fontosságú Pokrovszk városa felé, amelynek elfoglalása elvágná a régiót védő ukrán erők fontos utánpótlási útvonalát. A geolokációs képek azt mutatják, hogy úgy tűnik, áttörték a donyecki fő védelmi vonalat.

Az oroszok az elmúlt nap folyamán összesen 13 alkalommal lőtték a Donyecki terület településeit. A frontvonalból 2738 embert evakuáltak, köztük 269 gyermeket.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!