Késes ámokfutásba kezdett egy palesztin férfi Tel-Avivban, két idős ember meghalt

2024. augusztus 4. – 12:15

Másolás

Vágólapra másolva

Összefoglalónk az izraeli-palesztin konfliktus legfontosabb eseményeiről:

  • Vasárnap kora reggel izraeli csapások 12 embert öltek meg Gázában, köztük négyet, akik az al-Aksza Mártírok Kórházának udvarán lévő sátortáborban húzták meg magukat. Többen megsebesültek. (AP)
  • A Gázai övezet Hamász által irányított egészségügyi minisztériuma szerint egy másik csapás a földdel tett egyenlővé egy házat a Gázai övezet északi részén, legalább nyolc ember, egy házaspár, három gyermek, és a nagymamájuk életét vesztette. (AP)
  • Egy ciszjordániai palesztin által elkövetett késeléses támadásban két ember halt meg Tel-Aviv egyik külvárosában. Az izraeli mentőszolgálat szerint egy 66 éves nő és egy 80 éves férfi halt meg a késes támadásban, két másik férfi pedig megsebesült. A rendőrség közölte, hogy a támadót lelőtték, de további gyanúsítottakat keresnek. Azért is vélik úgy, hogy egynél több támadó is lehetett, mert a mentők a sebesülteket három különböző helyen találták meg, egymástól mintegy 500 méterre. (Times of Israel)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!