Kigyulladt, majd lezuhant egy repülőgép Nepálban, legalább 18 ember meghalt

2024. július 24. – 11:53

Kigyulladt, majd lezuhant egy repülőgép Nepálban, legalább 18 ember meghalt
Nepáli tűzoltók és katonák mentőakció közben, miután a Saurya Airlines repülőgépe lezuhant Katmandu Tribhuvan nemzetközi repülőterén 2024. július 24-én – Fotó: Nepáli rendőrség / Anadolu via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább 18 ember meghalt, amikor szerdán a nepáli fővárosban, Katmanduban felszállás közben kigyulladt egy repülőgép, majd lezuhant – írja a BBC. A Tribhuvan nemzetközi repülőtéren történt szerencsétlenség egyetlen túlélője az egyik pilóta, akit jelenleg kórházban kezelnek. A halottak között nepáli állampolgárok, és egy jemeni származású utas is van.

Az MTI azt írja, hogy a Saurya Airlines gépével szerelők utaztak volna Pokharába egy másik gép javítása miatt. A hatósági közlemények szerint a szerencsétlenség pár perccel azután történt, hogy a gép felszállt, ezután tűz és füst borította be a gépet és az eget. Az illetékesek a baleset okát egyelőre nem tudták megállapítani.

Nepálban korában is történtek már hasonló tragédiák. 2023 januárjában legalább 72 ember vesztette életét, amikor a Yeti Airlines repülőgépe lezuhant. Később kiderült, hogy a szerencsétlenséget az okozhatta, hogy a pilóták tévedésből lekapcsolták az áramot.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!