Netanjahu nem engedi, hogy ideiglenes kórházat nyissanak Izraelben a beteg gázai gyerekeknek

2024. július 19. – 15:46

Másolás

Vágólapra másolva

Megakadályozta Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, hogy ideiglenes tábori kórházat nyissanak Izrael területén gázai gyerekek kezelésére – írja a BBC.

A hét elején jelentette be Joáv Gallant védelmi miniszter a kórház felállítását. Csak ideiglenes megoldás lett volna, amíg zárva van Gáza és Egyiptom közötti rafahi átkelő a civilek elől. Gallant arról beszélt, hogy a kórházat a legsürgősebb beavatkozásokra használnák. Csütörtökön a miniszterelnök hivatala ugyanakkor azt közölte, hogy nem engedélyezi a kórház megnyitását izraeli területen.

Egy névtelenséget kérő izraeli tisztviselő az AFP hírügynökségnek arról beszélt, hogy a védelmi minisztérium két hete arra kérte a miniszterelnöki hivatalt, hogy segítsen felgyorsítani a betegek evakuálását a Gázai övezetből. „Nem érkezett válasz, ezért a miniszter utasítást adott a hadseregnek, hogy állítsanak fel egy tábori kórházat a beteg gyerekek kezelésére Izrael területén.”

Netanjahu katonai titkára, Roman Gofman a Ynet hírportálnak azt mondta, hogy nem történt előrelépés a beteg és sérült gázaiak más országokba történő szállítására szolgáló folyosó létrehozásában, és ezért nem nyithat meg a kórház.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!