Románia amerikai nagykövete: A Trump elleni merénylet sokkhatást váltott ki

2024. július 14. – 07:49

Másolás

Vágólapra másolva

A vasárnap reggeli nyilatkozatában Románia Egyesült Államokbeli nagykövete, Andrei Muraru elmondta, hogy az amerikaiak sokkhatás alatt vannak a Donald Trump kampánygyűlésén történt lövöldözés miatt, és a fő kérdés az, hogy miként történhetett meg ez az eset.

„Gyakorlatilag az amerikaiak sokk alatt vannak. Minden figyelem a biztonsági szolgálatokra irányul, és a kérdés az, hogyan kerülhetett egy mesterlövész a gyűlésre, hogy lövést adjon le. Trump nagyon szigorú védelmi szolgálatokkal rendelkezik. Hétfőn Washingtonban a republikánus konvencióra nagyobb figyelem fog irányulni. Mindenki arra vár, hogy Trump mit fog mondani erről a merényletről. Valószínűleg felülvizsgálják Trump védelmét, és Wisconsinban szigorúbb intézkedések lesznek. Ne felejtsük el, hogy az Egyesült Államokban szabadon lehet fegyvert vásárolni, és egy ilyen incidens bármikor megtörténhet. Mégis, továbbra is az a kérdés, hogy miért nem volt jobb a biztonság” – nyilatkozta Muraru.

Donald Trump volt amerikai elnök szombati választási gyűlésén a pennsylvaniai Butlerben. A lövések után Trump a vérző füléhez kapott, majd az emelvény mögé bukott. A republikánus elnökjelöltet ezután testőrei gyűrűjében vitték le a színpadról. Az Egyesült Államok volt elnöke, Donald Trump biztonságban van – jelentette be később a Secret Service és Trump kampánystábja. A hatóságok közölték, hogy két ember meghalt, köztük a támadó is. További két személy a közönségből súlyosan megsérült.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!