Hétre nőtt a Prágából Budapestre tartó Eurocity vonattal történt baleset áldozatainak száma

2024. június 28. – 10:49

Hétre nőtt a Prágából Budapestre tartó Eurocity vonattal történt baleset áldozatainak száma
Az érsekújvári vonatbalesetben kettészakadt autóbusz roncsa – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek reggeli jelentések szerint hétre nőtt a szlovákiai Érsekújvár közelében, egy vasúti átjáróban történt súlyos közlekedési baleset halálos áldozatainak száma, írja az Új Szó. A csütörtök délutáni baleset akkor történt, amikor először egy, majd az ellenkező irányból egy második vonat érkezett az átjáróba, de előzőleg felnyíltak a sorompók, ezért oldalról egy sínekre hajtó turistabusznak ütközött a Prágából Budapestre tartó Eurocity EC279 jelzésű gyorsvonat.

Helyi beszámolók szerint két nappal a balesetet megelőzően már hibás volt a vasúti jelzőberendezés, az ütközés erejére pedig jellemző, hogy a mozdony és az autóbusz is kigyulladt, miután az utóbbi kettészakadt, és ez utóbbi jármű utasai haltak meg. A korábbi hírek szerint kétszázan utaztak a vonaton, amelynek vezetője a buszsofőrrel együtt túlélte a balesetet, a sérülteket pedig pozsonyi, lévai és komáromi kórházakba szállították, mivel az érsekújvári kórház nem tudta őket fogadni.

A gyorsvonat utasait az esti órákban buszokkal Párkányba szállították, a baleset áldozatainak és sérültjeinek megsegítésére pedig gyűjtés indult, amelyben eddig 454 adományozó közel 9 ezer eurót ajánlott föl.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!