Anna hercegnő balesetet szenvedett, kórházba kellett szállítani

2024. június 24. – 17:26

Másolás

Vágólapra másolva

A Buckingham-palota tájékoztatása szerint könnyebb fejsérüléssel és agyrázkódással szállították kórházba Anna brit királyi hercegnőt, de a várakozások szerint rövid időn belül teljesen felépülhet a vasárnap esti baleset után Királyi források szerint a hercegnő sérülését egy ló feje vagy lába okozhatta, de a pontos részletek nem ismertek – írja a BBC.

Egyelőre annyit lehet tudni, hogy II. Erzsébet és Fülöp herceg egyetlen lánya a balesetet megelőzően a Gloucestershire-i birtokán sétált, és lovak voltak a közelben. Anna hercegnő a hét végén indult volna Kanadába, a látogatást azonban így elővigyázatosságból elhalasztották. A hivatalos közlemény szerint III. Károly és az egész királyi család jókívánságait küldi a hercegnőnek.

Anna hercegnőt a karitatív tevékenysége mellett a lovak és a lovassport iránti érdeklődéséről is lehet ismerni, ő volt a brit királyi család első tagja, aki indult az olimpián. Egészen pontosan 1976-ban Montrealban versenyzett lovastusában, itt egyéniben végül 24. lett. A brit királyi családban egyébként nemcsak Anna hercegnő felépüléséért szoríthatnak, hanem a rákkal kezelt Katalin hercegnéért is, aki nemrég mutatkozott először nyilvánosan azóta, hogy bejelentette, kemoterápiás kezelést kap.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!