Nem találták meg Taylor Swift repülőjét a klímaaktivisták, random gépeket kezdtek el lefújni festékkel

2024. június 20. – 15:43

Másolás

Vágólapra másolva

Taylor Swift privát gépét keresték a Just Stop Oil klímaaktivista mozgalom tagjai, hogy a Stonehenge után azt is lefújják narancssárga festékkel, de nem találták meg, így véletlenszerűen más magángépeket kezdtek kiszínezni, írja az Euronews.

A radikális brit klímavédelmi mozgalom két tagja, Jennifer Kowalski és Cole Macdonald állítólag betörtek egy stanstedi VIP magánrepülőtérre, és elkezdték keresni az amerikai énekesnő repülőjét, aki pénteken, szombaton és vasárnap is a Wembley stadionban lép fel. Miután nem sikerült megtalálniuk, két másik gépet fújtak le egy narancssárga festékkel töltött tűzoltó készülékkel.

Macdonald azt mondta: „két világban élünk: az egyikben a milliárdosok luxusban élnek, magánrepülőgéppel repülnek, a másikban pedig milliókra kényszerítenek élhetetlen körülményeket. Eközben a rendszer lehetővé teszi, hogy kevesek extrém gazdagságot halmozzanak fel mindenki más kárára, és tönkreteszi az emberi élet fenntartásához szükséges feltételeket a gyorsulva melegedő, véget nem érő kegyetlen nyárban”.

„A milliárdosok nem érinthetetlenek, az éghajlatváltozás mindannyiunkra hatással lesz” – tette hozzá Macdonald.

Tegnap a Just Stop Oil aktivistái a Stonehenge-et fújták le narancssárga színű porfestékkel. A mozgalom ezzel saját bevallása szerint azt akarta elérni, hogy a hamarosan hivatalba lépő brit kormány más országok vezetőivel együtt fogjon össze, és 2030-ig szüntesse meg a kőolaj, a földgáz, valamint a szén kitermelését és felhasználását.

A Just Stop Oil mozgalomnak korábban is voltak már ehhez hasonló radikális megmozdulásai. 2022 októberében például paradicsomlevessel öntötték le Van Gogh 72,5 millió font értékűre becsült Napraforgóját a londoni National Galleryben. Itt írtunk bővebben arról, hogy milyen eszközökkel próbálják az aktivisták felhívni a figyelmet arra, hogy az emberiségre a pusztulás és a tömeges éhezés vár.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!