Túszokat ejtettek az ISIS szimpatizánsai Oroszország egyik börtönében

2024. június 16. – 13:59

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz különleges erők vasárnap kiszabadítottak két őrt és megöltek több, az Iszlám Államhoz köthető férfit, akik túszul ejtették az oroszországi Rosztov térségében, egy büntetésvégrehajtási intézetben, írja a Digi24.

A rabok áttörték cellájuk egyik ablakának rácsait, és behatoltak egy őrszobába, ahol legalább két börtönőrt túszul ejtettek. Az állami média szerint a foglyok közül néhányat terrorista bűncselekmények miatt ítéltek el, köztük az Iszlám Állam nevű militáns csoporthoz való tartozással, amely magára vállalta a felelősséget a márciusban egy moszkvai koncertterem ellen elkövetett halálos támadásért.

A helyszínről készült felvételeken látszott, hogy a fogvatartási központ körül lezárták az utakat. Az Interfax hírügynökség szerint a foglyok autót és szabad eljutást követeltek volna. Erre nem került sor.

Az orosz Telegram-csatorna által közölt közvetítésen lövések hallatszottak. Majd az orosz szövetségi büntetés-végrehajtási szolgálat közleményben tudatta, hogy különleges műveletet hajtottak végre a túszok kiszabadítására. A bűnözőket likvidálták. „A túszul ejtett alkalmazottakat szabadon engedték. Sérülés nem történt” – közölte a büntetés-végrehajtási szolgálat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!