Kilencen sérültek meg Detroitban, miután egy férfi lövöldözni kezdett egy vizes játszótéren

2024. június 16. – 16:45

Másolás

Vágólapra másolva

Kilenc ember, köztük két gyerek is megsérült szombaton Detroit egyik elővárosában, Rochester Hillsben, miután egy férfi váratlanul tüzet nyitott egy vizes játszótéren. Egy nyolcéves gyerek állapota kritikus, a támadó a lövöldözés után az otthonában öngyilkos lett – írja az AP.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 42 éves elkövető nem sokkal délután 5 után érkezett meg egy autóval a játszótérhez, ahol összesen 28 lövést adott le. Egy szemtanú arról számolt be, hogy a férfi két fegyvert használt, de a helyi seriff, Mike Bouchard azt mondta, ezt egyelőre nem tudták megerősíteni.

Bouchard elmondása szerint az első 911-hívás után két perccel már a helyszínen voltak a rendőrök, akik azonnal elkezdtek elsősegélyt nyújtani a sérülteknek, és a címét is hamar megtalálták, ahol a tettes autója parkolt. A járőrök ki is szálltak ide, és megpróbálták felvenni a kapcsolatot a férfivel, de nem jártak sikerrel.

Ezután drónnal derítették fel a házat, majd ők is behatoltak, így derült ki, hogy az elkövető végzett magával. A házban találtak egy félautomata puskát is, a seriff szerint nincs kizárva, hogy a férfi egy újabb támadást tervezett. Azt már tudni lehet, hogy a tettes az anyjával élt, aki nem Rochester Hillsben lakik, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy miért nyitott tüzet szombaton.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!