Kibertámadás érte a lengyel állami hírügynökséget

2024. május 31. – 22:17

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek délután sürgős minősítéssel ellátott álhír jelent meg a PAP lengyel állami hírügynökség rendszerében, amely arról szólt, hogy Donald Tusk miniszterelnök július 1-től 200 ezer fős katonai mozgósítást rendel el, írja az AP. A hamis információt néhány percen belül törölték a hírügynökség kínálatából, és közleményben cáfolták a leírtakat, ám később ismét megjelent az álhír, ezért azt újból törölni kellett.

A lengyel hatóságok szerint a támadást orosz oldalról hajtották végre, és a mostani is csak egy az Ukrajna támogatói közt kiemelt helyen álló NATO-tagország ellen folytatott destabilizációs kísérletek közül. A lengyel belbiztonsági szolgálat szakemberei azon dolgoznak, hogy megtalálják a támadás forrását, és megvédjék a PAP-t attól, hogy további álhíreket tegyenek közzé a rendszerein.

A történtekkel kapcsolatban Tusk miniszterelnök később az X (korábban Twitter) közösségi médiaplatformon megosztott bejegyzésében azt írta, hogy egy újabb nagyon veszélyes hekkertámadásról van szó, amely jól illusztrálja Oroszország destabilizációs stratégiáját az európai választások előtt. Mint hozzátette, egyre világosabb, mennyire fontosak ezek a választások.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!