Négy napot töltött a föld alatt egy moldovai férfi, akit élve eltemetett a haragosa

2024. május 18. – 18:12

Másolás

Vágólapra másolva

Élve temettek el egy 62 éves férfit Moldovában, akire csak véletlenül talált rá a rendőrség négy nap után – írja a brit Metro.

A rendőrök egy másik gyilkossági ügy miatt nyomoztak az északnyugat-moldvai Ustia faluban, amelyben egy 74 éves nőt ölt meg saját otthonában egy ismeretlen. „Nagyon rendes nő volt, soha senkinek nem volt vele semmi problémája” – nyilatkozott egy helybéli az elhunyt áldozatról. Az asszony holttestét hétfőn találta meg egy rokona, a hatóságok pedig még aznap letartóztattak egy 18 éves, ittas állapotban lévő férfit az otthonában, ugyanabban a faluban, ahol az idős nő is lakott.

A kihallgatás során a fiatalember állítólag zavaros és ellentmondásokkal teli vallomást tett. Amikor a rendőrök átkutatták az otthonát, a közelből segélykiáltásokat hallottak.

A járőrök megpróbálták megtalálni a kiabálás forrását, mire rájöttek, hogy azok a föld alól jönnek.

A nyomozók azonnal elkezdték kiásni az áldozatot. A mentésről készült rendőrségi felvételeken látható, ahogy a férfit kihúzzák a földből. A férfi eszméleténél volt, és nyaki sérülése volt.

A férfi később elmondta a rendőrségnek, hogy ő és a fiatalember együtt ittak, amikor veszekedni kezdtek. A fiú megsebesítette, belekényszerítette egy üreg szerű pincébe, és földdel fedte be a bejáratot. Négy napja volt a föld alatt, mire a rendőrség megtalálta. A kimentett idős férfit kórházban kezelik.

A fiatalembert előzetes letartóztatásba helyezték. A rendőrség és az ügyészség továbbra is nyomoz ellene gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt, és ha bűnösnek találják, életfogytiglani börtönbüntetés vár rá.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!