Egy előkerült felvételen hallatszik, hogy öt lövést adtak le közvetlen közelről Robert Ficóra

2024. május 15. – 19:08

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán fegyveres támadást intéztek Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen a handlovái (Nyitrabánya) kihelyezett kormányülés után. Ficót életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, sajtóhírek szerint a kezén és a hasán érte találat.

Egy azóta előkerült, a TA3 által közölt videófelvétel szerint összesen öt lövést adott le az elkövető közvetlen közelről, mire Fico testőrei közbe tudtak avatkozni. A szlovák sajtó egybehangzó értesülése szerint a támadó egy 71 éves író, Juraj Cintula volt, akit a helyszínen azonnal elkaptak.

A férfi egy legálisan tulajdonában lévő fegyverrel adott le öt lövést Ficóra a nyitrabányai kultúrház előtt. Szemtanúk szerint a merénylő először rászólt Ficóra, majd odament hozzá, hogy kezet rázzon vele, a lövések ezután dördültek el.

Egy helyi tévécsatorna bővebb felvételt is közölt a merényletről, ahol a közvetlen előzmény is látható, ahogy Fico a kordon mögött várakozó tömeghez megy testőrei gyűrűjében.

Ficót a testőrei menekítették ki a helyszínről, majd a közeli Besztercebányán található F. D. Roosevelt Egyetemi Kórházba szállították helikopterrel.

A merényletről itt olvashat további részleteket.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!