Egy előkerült felvételen hallatszik, hogy öt lövést adtak le közvetlen közelről Robert Ficóra

2024. május 15. – 19:08

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán fegyveres támadást intéztek Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen a handlovái (Nyitrabánya) kihelyezett kormányülés után. Ficót életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, sajtóhírek szerint a kezén és a hasán érte találat.

Egy azóta előkerült, a TA3 által közölt videófelvétel szerint összesen öt lövést adott le az elkövető közvetlen közelről, mire Fico testőrei közbe tudtak avatkozni. A szlovák sajtó egybehangzó értesülése szerint a támadó egy 71 éves író, Juraj Cintula volt, akit a helyszínen azonnal elkaptak.

A férfi egy legálisan tulajdonában lévő fegyverrel adott le öt lövést Ficóra a nyitrabányai kultúrház előtt. Szemtanúk szerint a merénylő először rászólt Ficóra, majd odament hozzá, hogy kezet rázzon vele, a lövések ezután dördültek el.

Egy helyi tévécsatorna bővebb felvételt is közölt a merényletről, ahol a közvetlen előzmény is látható, ahogy Fico a kordon mögött várakozó tömeghez megy testőrei gyűrűjében.

Ficót a testőrei menekítették ki a helyszínről, majd a közeli Besztercebányán található F. D. Roosevelt Egyetemi Kórházba szállították helikopterrel.

A merényletről itt olvashat további részleteket.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!