Összeütközött két vonat Buenos Airesben, legalább 90-en megsérültek

2024. május 11. – 11:30

Összeütközött két vonat Buenos Airesben, legalább 90-en megsérültek
Mentőcsapatok dolgoznak a baleset helyszínen Buenos Airesben, Argentínában, 2024. május 10-én – fotó: REUTERS/Agustin Marcarian

Másolás

Vágólapra másolva


Legalább 90 ember megsérült, amikor pénteken Buenos Aires központjában egy személyvonat tehervonattal ütközött és kisiklott, írja az MTI a hatóságok közleménye alapján.

A baleset egy vasúti hídon történt az argentin főváros Palermo nevű lakónegyedében. Noha az eddigi jelentésekből az nem derült ki, hogy miként állhatott a hídon egy üres tehervagon, az argentin vasúti szakszervezet szerint korábban ellopták a sínekre fektetett rézkábeleket, ami miatt működésképtelenné vált az ilyen balesetek megelőzésére szolgáló jelzőrendszer.

„Tíz napja követeljük, hogy az ellopott jelzőkábeleket javítsák ki” – mondta Omar Maturano, a vasúti szakszervezet vezetője az ország független Radio Con Vos csatornájának. „A kormány azt mondta, hogy nincs pénz a pótalkatrészekre” – idézi Omar szavait az AP.

A Reuters szerint a helyszínre kilencven mentőautó érkezett, és a mentőcsapatok körülbelül száz sérültet láttak el. Alberto Crescenti a sürgősségi mentőalakulat vezetője azt mondta, két utast fej- és mellkasi sérülések miatt helikopterrel szállítottak a Santojanniban található kórházba. A hatóságok vizsgálják a baleset körülményeit.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!