Kimenekítettek a Gázai övezetből kilenc román állampolgárt és családtagjaikat

2024. május 2. – 10:11

Másolás

Vágólapra másolva

Kijutott a Gázai övezetből szerda este kilenc román állampolgár és családtagjaik; jelenleg Egyiptomban tartózkodnak – írja a külügyminisztérium közleménye alapján az Agerpres.

A tájékoztatás szerint a csoport a rafahi határátkelőhelyen keresztül jutott át Egyiptomba. Románia egyiptomi nagykövetségének mobil konzuli egysége Kairóba kíséri őket, ahonnan a későbbiekben repülővel jutnak el Romániába.

Egy nappal korábban, kedden egy másik román állampolgárnak is sikerült elhagynia a Gázai övezetet. Eddig 323 román állampolgárt menekítettek ki a Gázai övezetből a családtagjaikkal együtt.

A külügyminisztérium emlékeztetett, hogy folyamatosan kapcsolatban áll az egyiptomi és az izraeli hatóságokkal, és a továbbiakban is segítséget nyújt azoknak a román állampolgároknak, akik a kimenekítésüket kérik a Gázai övezetből.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!